Kategori: Julemad

Confit de canard med et twist 

Syltede andelår er en gammel fransk ret, hvor andestykker er saltet og dernæst kogt i eget fedt i nogle timer, så de bliver så møre, at kødet næsten falder af benene. En super lækker og herligt velsmagende vinterret - og også godt som supplement til julefrokosten.

Man kan lave dem selv, men der er absolut intet i vejen for at købe de store fine dåser Confit de Canard fra eksempelvis Irma.

Sådan gør du:

  • Sæt dåsen med andeconfit i varmt vand (ikke kogende) i et kvarters tid, så det stivnede fedt kan løsne sig.
  • Åbn dåsen og tag forsigtigt andelårene op og dup dem lidt med en køkkenrulle, - de må ikke duppes helt tørre. Læg dem på en bradepande med bagepapir og skindsiden opad.
  • Kom bradepanden ind i en 200 grader varm ovn og steg dem mellem 15-20 min. til de er varme og skindene sprøde. Giv dem evt. en grill i nogle minutter, hvis ikke skindet er blevet helt sprødt og boblende – det skal det være.
  • Server med hårdt-ristet fuldkornsrugbrød med koldt økologisk smør og en kold sprød rødkålssalat.


Rødkålssalat
Snit rødkålen fint og kram dem i håndfladerne, så den bliver mere blød. Kom kålen op i en stor skål. Suppler med valnødder (eller letristede hasselnødder) tørrede tranebær, appelsinstykker, granatæble-kerner og æblestykker. Bland forsigtigt rundt. Rør en dressing med balsamico, olie, honning, salt og peber og vend i salaten.

Mums!

Svampet juledekoreret brownie – perfekt til højtiden
Jul
Julepyntet brownie på ingen tid 

Når det er jul, må selv den klassiske brownie gerne få lidt ekstra kærlighed. Denne svampede chokoladekage med nødder og chokolade er både nem at lave og fuld af smag.

Klip en papirsskabelon til kagen og drys flormelis hen over – så får du den fineste, stemningsfulde brownie til julens…

Læs mere
Sif Orellanas æbleskiver: En opskrift med historie og julestemning
Jul
Sif Orellana: Tipoldemors æbleskiver  

Hvis du endnu ikke er kommet i julehumør, er det måske tid til at finde æbleskivepanden frem. Sif Orellana deler her en helt særlig opskrift på de dejligste æbleskiver, som for hende er tæt forbundet med julens traditioner og nostalgi.

Læs mere
Klassisk opskrift på sprøde klejner
Julemad
Hjemmebagte klejner - Trin for trin  

Den sløjfeformede klejne er en gammel, fin julesmåkage, som er kendt og elsket over hele Norden. Klejner er muligvis ikke den nemmeste julesmåkage at bage, men der er ingen tvivl - hjemmelavede klejner smager bare bedre! Søde og bløde inde, sprøde udenpå :)

Læs mere
Restemad opskrifter kan inspirere til sundere og smartere madlavning.
Julemad
12 tips til brug af restemad i julen 

Lav klatkager af risengrødrest, brug rester af steg i en skøn salat, gem skysaucen til bouillon, brug overskydne kartofler i farsen. Her får du Birte Brorsons bedste råd til anvendelse af restemad i julemåneden.

Læs mere
Jul
Stop Spild Af Mad: Spar på julens madbudget - og nedbring madspild 

Julen er en tid for hygge og samvær, men for mange danskere kan den også være en økonomisk udfordring. Med fødevarepriserne på himmelflugt er der god grund til at tænke på både pengepungen og miljøet ved at reducere madspild og få julebudgettet til at række længere.

Her får du en række enkle og…

Læs mere
Opskrift på gløgg: Sådan laver du hjemmelavet gløgg med den perfekte gløggekstrakt
Julemad
Sådan tilbereder du den perfekte gløggekstrakt 

Gløgg er en vigtig del af julens traditioner, og indbegrebet af ægte julestemning. Med denne opskrift på hjemmelavet gløggekstrakt kan du tilberede den dejligste gløgg, der smager, varmer og fylder hjemmet med krydderiernes aromatiske duft.

Læs mere
Få opskriften på sprøde pebernødder med et strejf af kardemomme og citronskal.
Julemad
Sprøde, krydrede pebernødder redder julen 

Ifølge et gammelt mundheld er det vigtigt at byde julegæster på lækkerier, ellers risikerer man at ødelægge stemningen og 'bære julen ud'.  

Med kagedåsen fuld af hjemmebagte pebernødder er der ingen fare for det. Disse sprøde og krydrede småkager er perfekte til julens hyggestunder – her får du…

Læs mere
Hjemmelavet panforte: sådan laver du en autentisk kage
Julemad
Panforte – En delikatesse fra renæssancens Siena 

Panforte er en ægte italiensk dolce-delikatesse, der stammer fra renæssancens Siena i det nordlige Italien. Kagen er en skøn kombination af frugtkage, nougat og julekrydderier som kanel og nelliker. Med sin fyldige smag er blot et enkelt lille stykke kage som regel rigeligt.

Læs mere
Brunede kartofler til Mortensaften og juleaften – opskriften på klassisk tilbehør
Julemad
Hemmeligheden bag brunede kartofler 

Brunede kartofler er et klassisk tilbehør, der ofte serveres til Mortensaften og juleaften. Med deres milde karamelliserede sødme passer de særligt godt til andesteg, flæskesteg og gås, hvor de gør sig godt til den mere fyldige smag fra kødretterne.

Brunede kartofler fungerer perfekt sammen med…

Læs mere
Waldorfsalat med æbler, bladselleri og valnødder – perfekt til julefrokosten og julemiddagen
Julemad
Waldorfsalat med æbler, bladselleri og valnødder 

Waldorfsalat er en frisk og sprød klassiker, der passer perfekt til julens tunge retter. Den er enkel at lave og giver et dejligt pift med sine sprøde æbler, saftige druer og knasende valnødder.

Her får du en opdateret version, der er lidt lettere, men stadig fuld af smag – lige til at servere som…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Shopping
Gaveidéer
^