Kategori: Samfund

Emma Holtens refleksioner om værdien af omsorg i 'Underskud'

Underskud - Om værdien af omsorg, af Emma Holten 

Emma Holten er en dansk-svensk debattør og foredragsholder med en kandidatgrad i Moderne Kultur og Kulturformidling. I bogen 'Underskud', udforsker hun temaer som økonomisk magt, vores tendens til at prioritere arbejdslivet over privatlivet og betydningen af omsorg.

Bogen dykker ned i alt det, vi ofte tager for givet, nedbryder og mister, når vi ikke formår at værdsætte dets sande værdi. Holten beskriver, hvordan økonomiske hensyn ofte overskygger andre vigtige hensyn, og hvordan samfundet er styret af indflydelsesrige personer, der konsekvent fremmer deres egen dagsorden på bekostning af at imødekomme samfundets presserende behov. Udsagn som "der er ikke råd" eller "det kan ikke betale sig" høres alt for ofte uden kritisk refleksion.

Holten påpeger, at værdien af omsorg er særligt svær at måle og udtrykker bekymring for, hvordan oplysningstidens ideal om et samfund, der kan styres som en fabrik, har reduceret mennesker, tid, relationer og endda vores fremtid til handelsvarer. Dette verdensbillede ligger til grund for næsten alle store beslutninger, der former vores liv, men sjældent diskuteres det åbent.

Titel: Underskud
Forfatter: Emma Holten
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling: Bogen kan bestilles hos din lokale boghandel eller online

PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Med 'Menopause Mamas' guider Sanne Gottlieb os gennem overgangsalderens udfordringer med indsigt og empati
Emma Holtens refleksioner om værdien af omsorg i 'Underskud'
Shopping
^