Kategori: Kom i form

Ro og velvære i kroppen med 7 strækøvelser  

Strækøvelser egner sig ikke kun til opvarmning og forebyggelse af motions- og løbeskader. Øvelserne kan ofte også have en lindrende effekt på muskelspændinger, myoser, stress og øge bevægeligheden i kroppen ved at løsne stive og spændte muskler, som ofte er resultatet af stilsiddende arbejde og dårlige arbejdsstillinger. Derfor kan de allerfleste af os have glæde af lave strækøvelser regelmæssigt.

Stræk uden smerte

Når du strækker en muskelgruppe, skal strækket ske med langsomme og kontrollerede bevægelser. Stræk, til du føler en let spænding i musklen og hold stillingen og strækket, så længe du finder det let udfordrende.
Lad være med at 'hugge', da du risikerer at beskadige muskelfibre eller senevæv. Du bør i det hele taget ikke forcere et stræk, så det gør ondt, men stoppe så snart du mærker trækket.
Mens du holder strækket, skal du slappe af i kroppen, og trække vejret roligt og regelmæssigt. Herved slapper musklerne af, og du kan måske komme lidt dybere ned i strækket uden at det gør ondt.

Husk at trække vejret

Hav fokus på din vejrtrækning og træk vejret roligt og naturligt under øvelserne. Når du har fået lidt rutine, kan du bruge dit åndedræt til at få mere ud af øvelserne. Træk vejret ind og øg strækket under udånding.

Strækøvelser ved rygproblemer

Strækøvelser kan styrke rygmuskulaturen og lindre smerter ved alvorlige rygproblemer, som fx diskusprolaps. Mange oplever forbedring af symptomerne fx gennem McKenzie-øvelser, men øvelserne bør altid planlægges sammen med en fysioterapeut. Et forkert stræk kan forværre smerter og helingstiden.

Kom i form
Styrk og stram op: Lår- og baldemuskler 

Mangler du en træningsøvelse, som effektivt styrker og opstrammer lår og rumpe, så er squats, også kaldet benbøjninger, en fantastisk øvelse til at styrke lår- og baldemuskler, og som samtidig styrker din ryg og mave.

Læs mere
Forår
Vi cykler til arbejde 2023: Jernheste med forårsfornemmelser 

I maj afvikles igen i år 'Vi cykler til arbejde'-kampagnen. Her forventes det, at mere end 100.000 jernheste med forårsfornemmelser vil give ekstra travlhed på landets cykelstier og veje, når ruten til og fra arbejde skal tilbagelægges.

Læs mere
Kom i form
Stram op på et kvarter 

Trænger du til at få strammet op? Her får du fem øvelser som effektivt strammer mave, bagdel og ben, og styrker muskulatur og kredsløb.

Læs mere
Sundhed
Lær at løbe på 28 dage 

Med en nænsom opstart kan du, i løbet af bare 28 dage, nyde at en løbetur, og tilbagelægge 4 kilometer uden at have brug for pauser.

Læs mere
Kom i form
Farvel til mormorarme og vinkedeller 

Styrketræningsøvelser er for alle, også for de dem, der føler sig skrøbelige, ældre og personer med hjertesygdom. Samtidig har øvelserne særlig stor effekt hos de mennesker, der ikke har styrketrænet tidligere, og med et par håndvægte og nogle nemme, enkle øvelser, vil man i løbet af blot et par…

Læs mere
Sundhed
Lyst og glæde motiverer os til fysisk aktivitet 

Hver dag er vi fysisk aktive på et væld af forskellige måder. Hver femte cykler til og fra job eller uddannelse, hver 10. har fysisk anstrengende arbejde, hver 10. udfører havearbejde flere gange om ugen, og syv ud af ti, deltager mindst fem gange om ugen i forskellige bevægelsesaktiviteter i…

Læs mere
Kom i form
Kom nænsomt i gang med løbetræning 

Forestil dig, at du løber en tur gennem skoven, oplever naturen og den friske luft. Forestil dig, hvor fantastisk befriende det er, når din krop, let og ubesværet, bærer dig fremad. Måske tænker du, at det er en oplevelse, forbeholdt de få. Måske tænker du, at du ikke har, hvad der skal til, og at…

Læs mere
Sundhed
Sådan bliver gåturen en effektiv motionsform 

Mange har fået øjnene op for de mange fordele, der er ved at gøre gåture til den primære motionsform i hverdagen. Med gåture som træningsform, får man både den fleksibilitet i træningen, som mange har brug for i en fuldbooket hverdag, og samtidig al den dagslys, frisk luft og natur, som er så…

Læs mere
Kom i form
Flere kvinder i idrætten 

Det går fremad med medlemstallet i landets idrætsforeninger, og det er særligt kvinderne, der bærer fremgangen. Det fremgår af de seneste medlemstal fra DGI og Danmarks Idrætsforbund, som viser en fremgang på 9.095 unikke medlemmer, hvoraf 7.822 er kvinder. Det betyder, at det samlede medlemstal nu…

Læs mere
Kom i form
Min Gå App: Hjerteforeningen lancerer nemt værktøj til motion 

Med ny, gratis app til din smartphone kan du blandet andet følge dine gåture, invitere dine venner til at gå med og dele dine oplevelser med andre. Appen er nem og brugervenlig, og Hjerteforeningen har allerede lagt alle deres Hjertestier og Ladywalk-ruter ind på appen som inspiration til en ture.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Body by Frida, af Frida Hallqvist

Hvis du går og hænger med næbbet og trænger til at få rusket lidt op i dine vaner og livsstil, så har træningseksperten, Frida Hallqvist, udviklet en inspirerende 60-dages guide, der ikke kun kan hjælpe dig på vej mod bedre vaner, mere energi og overskud i hverdagen, men også give dig en øget…

Læs mere
Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Læs mere
Kom I Form Til Halvmaraton, Anders Ejbye-Ernst

Drømmer du om at løbe dit først halvmaraton? Manglende motivation til overhovedet at starte på løbetræning eller vil du gerne forbedre tiden på dine vante 10 kilometersrute? Så kan bogen 'Kom i form til halvmaraton på 100 dage', være vejen frem. Bogen giver dig en komplet opskrift på, hvordan du…

Læs mere
Danskernes Bedste Vægttab, af Henrik Duer

Bogen til dig som ønsker et varigt vægttab - uanset om du skal tabe 5 eller 100 kg. En konkret og overskuelig guide, skrevet af en af tidens mest populære træningseksperter.

Læs mere
^