Kategorier: Kultur Biografier

I min tid – Erindringer, af Ulla Terkelsen 

Ulla Terkelsen er en sand legende i dansk journalistik. Siden 1960'erne har hun som udenrigskorrespondent rejst verden rundt og dækket alt fra krige til royale bryllupper. Hendes unikke evne til at være til stede, hvor historien udfolder sig, og til at finde det særlige og vedkommende i de mennesker, hun møder, gør hende til noget helt særligt.

I 'I min tid – Erindringer' inviterer Ulla Terkelsen læserne med på en fascinerende rejse gennem sit 80-årige liv, der er tæt forbundet med verdenshistoriens store begivenheder. Historien starter med hendes fødsel i foråret 1944 i en lejlighed med udsigt over jernbanesporene i Aarhus, mens verden nærmede sig slutningen på århundredets mest ødelæggende krig.

Denne levende og livskloge erindringsbog reflekterer over otte årtier fyldt med konstant bevægelse og store oplevelser. ”Jeg har levet mange steder og tæt ved min tid, spundet ind i den, fordi jeg er reporter og fortæller historier om det, der sker i verden,” skriver hun i prologen.

Ulla Terkelsen har rapporteret fra mange af verdens brændpunkter, herunder Warszawa, London, Belfast, København, Washington, New York, Odense, Bruxelles, Skopje, Berlin, Paris, Kabul og Cannes.

Hvert sted rummer sine egne historier, fra besættelsens sidste dage, jazzens indtog i Aarhus, de vilde 1960'ere i London, polsk avantgarde, britisk thatcherisme og irske religiøse konflikter, til Murens fald, angrebet på World Trade Center 9/11 og den afghanske tragedie.

Med en skarp og humoristisk pen, og med en evne til at fange verdenshistoriens store linjer, fortæller Ulla Terkelsen om det hele og om sit utrolige liv.

Titel: I min tid – Erindringer
Forfatter: Ulla Terkelsen
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling: I min tid – Erindringer, af Ulla Terkelsen kan bestilles hos Gucca  eller hos din lokale boghandel

 

 

Det godes kraft

Dalai Lama er bekymret over vores planets udvikling, og han bekymrer sig for hvert enkelt menneskes velbefindende. Hans vision er at styrke menneskets medfølende side. Vi skal udøve selvkontrol og emotionel hygiejne, som han kalder det – vi skal rydde op i sindet for at give plads til medfølelse.

Læs mere
Simple living

Simple Living er Nadia Plesners enestående fortælling om retten til noget så banalt som en tegning. Allerede inden udgivelse er bogen solgt til filmatisering hos Good Company Films.

Læs mere
Hundrede års kvindsomhed
Hundrede års kvindsomhed

Maria Grønlykke samler fiktive miniportrætter af 10 danske kvinder, og binder deres liv sammen med forgangne 100 års kvindeliv.

Læs mere
Eventyrlige rubiner
Eventyrlige rubiner

Ny fantastisk coffeetable book der er den oplagte julegave for fashionistas og alle andre, der brænder for juveldesign i verdensklasse ...

Læs mere
Husmødre
Husmødre

Den nye flotte bog "Husmødre - Historier fra landets største arbejdsplads" tager dig i fortællinger og fotos tilbage til husmødrenes verden som den tog sig ud fra omkring år 1900 til årtusindskiftet ...

Læs mere
Mayas dagbog
Mayas dagbog

Isabel Allende har i anledning af, at hun har modtaget den store Hans Christian Andersen Litteraturpris, netop gæstet Danmark. Og nu udkommer hendes spritny roman: Mayas dagbog ...

Læs mere
Klap i, hest
Klap i, hest

Facebook-kulturen har skabt et overskriftssamfund, hvor mennesker fremstiller sig selv i forskønnende koncentrater og reklameslogans. Her får du indrømmelser fra det perfekte liv ...

Læs mere
Hvidsten gruppen
Hvidsten gruppen

Axel Holms bog om "Hvidsten Gruppen", som første gang udkom i 1945, står som en af de stærkeste fortællinger om modstandskampen i Danmark. Den nye udgave indeholder helt nyt materiale: Erindringer fra medfangen og modstandskvinden Pie Frandsen ...

Læs mere
Den nøgne sandhed
Den nøgne sandhed

Anna Politkovskaja som blev myrdet i 2006 er blevet et symbol på kampen for ytringsfrihed og på den kritiske journalastik. Bogen er en samling af hendes stærkeste tekster ...

Læs mere
Kristuslegender
Kristuslegender

Selma Lagerlöfs Kristuslegender handler først og fremmest om medmenneskelighed ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^