"Du skal hverken bruge en masse tid eller mange ingredienser for at lave en god, dansk flødeis. Og så giver den hjemmelavede version altså bare en mere ren smag af fløde, end de is, du køber færdige, som tit ikke er lavet på fløde,” siger Tove Færch.
Så der er ifølge Tove Færch en masse at hente på smagskontoen, hvis du selv begiver dig ud i at lave en klassisk hjemmelavet flødeis - og så kræver det kun fire ingredienser og fire simple trin:
Karolines Køkkens opskrift på klassisk, hjemmelavet flødeis med vanilje
Fire ingredienser:
- ½ liter piskefløde pisket til skum
- 3 æggeblommer
- ¾ dl sukker
- vaniljekorn fra 1 stang vanilje
Fire simple trin:
- Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps
- Vend forsigtigt flødeskummet i æggesnapsen
- Hæld iscremen i en form (ca. 1 liter) og stil den tildækket i en fryser. (Alternativt: Frys iscremen i en ismaskine)
- Rør i isen 4-5 gange under indfrysningen
Vær kreativ med anderledes smage eller hjemmelavet softice
Den klassiske flødeis kan tilføres præcis den smag, som du har lyst til, hvad enten det er kaffe, jordbær, eller måske en anderledes og frisk basilikumis.
”Det er altid sjovt at overraske sine gæster med nye smage, og her er basilikumisen et oplagt valg. Hæld da bare halvdelen af grundisen i et blenderglas og tilsæt basilikumblade, citronskal, citron- og limesaft. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 15 sekunder og put hele ismassen i fryseren, og vupti har du en anderledes dessert, der med garanti vil imponere dine gæster,” siger Tove Færch.
Du kan også nemt forvandle din flødeis til softice ved kun at tilføje to simple trin til opskriften:
- Skær din flødeis i tern og lad den tø lidt op, pisk den med fløde og server den med det samme.