(850 kJ / 200 kcal per portion)
4 portioner
Ingredienser
- 300 g kyllingefilet
- 1 spsk. tandoori krydderblanding
- Becel, flydende
- 1 dl piskefløde
- ½ dl mynteblade
- Citronsaft
- Salt og friskkværnet peber
- 300 g melon i tern
- 1 rødløg i tynde skiver
- 1 stor håndfuld babyspinat
- Feta, salatost eller mozzarella
- Frisk mynte
Opskrift
- Kom tandoori og kylling i en pose og ryst grundigt.
- Steg filletterne i fedtstoffet i 5-6 minutter på hver side på middelvarme.
- Blend fløde og mynte til en grøn creme – brug en stavblender eller hak mynten meget fint og rør den sammen med fløden.
- Smag dressingen til med citronsaft, salt og peber.
- Skær kyllingefiletterne i skiver og bland med melon, rødløg, babyspinat og feta, salatost eller mozzarella.
- Drys med mynteblade og server med dressing og lunt naanbrød.
Om tandoori krydderiblandinger
Krydderierne i de indisk inspirerede tandoori krydderblandinger varierer, men de typiske ingredienser er en kombination af krydderier og urter, som fx garam masala, spidskommen, koriander, ingefær, hvidløg, kardemomme, kanel, cayennepeber, paprika og gurkemeje. Krydderierne vendes oftest i en marinade med yoghurt og citronsaft.