Over the top hashbrowns
Ofte er hashbrowns bare råstegt, revet kartoffel, der har suget en masse fedt, og som serveres til morgenmad. Eller færdige, sammenpressede versioner, som fås på fastfoodrestauranterne, og som højst sandsynligt er lavet af pulver. Men her får du Louisa Lorangs kartoffelversion, der stadig har suget fedt, og som virker som bund for et fabelagtigt, pocheret æg, sød, snasket bacon og ikke mindst toppet med hollandaise. Med andre ord: ikke noget, du skal spise hver morgen, men bestemt noget, du bør prøve!
2-4 personer - alt efter snaskniveau
Hashbrowns
- 500 g bagekartofler
- 1 fed hvidløg
- 1-2 tsk. salt
- olie til stegning
Bacon
- 200 g bacon i tykke skiver
- 2 spsk. honning
- peber, peber, peber
Æg
- saltet, kogende vand
- 4 tsk. eddike
- 4 æg
Hollandaise
- 100 g smør
- ½ dl hvidvin
- 1-2 æggeblommer
- ½-1 tsk. salt
- lidt citronsaft
Desuden
- en håndfuld blandet salat
- lidt kørvel
- lidt purløg
Sådan gør du
- Skrub kartoflerne og riv dem groft. Vend dem med finthakket hvidløg og salt. Kom dem i et dørslag og tryk så meget væde som muligt fra dem. Lad dem trække i 10-15 minutter og tryk igen væde fra dem.
- Form 4-8 små hashbrowns, ved at knuge kartoffelmassen sammen. Kom dem på en varm pande i lidt olie og tryk dem flade. Lad dem stege ved moderat varme i 10-15 minutter, eller til de er helt gyldne og sprøde. Dryp dem af på køkkenrulle.
Bacon
- Steg baconen på en tør, varm pande. Lad den stege sprød og hæld fedtet fra panden.
- Kom honning på, og steg videre i ca. 1 minut, til baconen er glaseret. Kom peber på og mere peber og så lidt mere peber.
Æg
- Kom 1 tsk. eddike i 4 kopper. Slå et æg ud i hver.
- Skru lidt ned for vandet i gryden, så det er lige under kogepunktet. Pisk med et piskeris, så du kreerer en fin strøm i vandet.
- Slip to æg i midten af ”strømmen” og lad dem pochere i 2-3 minutter. Tag dem op med en hulske og gentag med de to sidste æg.
Hollandaise
- Smelt smørret og hæld det over i en kop. Kassér den hvide valle.
- Pisk imens hvidvin og æggeblommer sammen i en kasserolle. Sæt den over varmen og pisk, til æggene tykner en smule.
- Hæld smørret i lidt ad gangen. Pisk i nogle minutter over lav varme, eller til saucen er tyk og blank.
- Smag til med salt og en smule citronsaft.
Servér hashbrowns med salat, bacon, æg, hollandaise, kørvel og purløg, og nyd en ekseptionel dejlig morgenmad.
Tip!
Den glaserede bacon med meget peber på er i sig selv skøn. Måske bare til røræg?!