Louisa Lorang opskrift

Forkæl dig selv med gourmetmorgenmad, hashbrowns og pocheret æg med hollandaise - en opskrift fra Louisa Lorang.

Louisa Lorang: Hashbrowns med pocheret æg, honning-bacon og hollandaise 

Nyd den klassiske, amerikanske morgenmadsret hashbrowns. De små gyldne, knasende kartoffelkager er den ultimative komfortmad - ikke mindst, når de serveres med med pocheret æg, honning-bacon og hollandaise. Opskriften til denne herlige ret er udarbejdet af den populære kogebogsforfatter og madskribent, Louisa Lorang.

Over the top hashbrowns

Ofte er hashbrowns bare råstegt, revet kartoffel, der har suget en masse fedt, og som serveres til morgenmad. Eller færdige, sammenpressede versioner, som fås på fastfoodrestauranterne, og som højst sandsynligt er lavet af pulver. Men her får du Louisa Lorangs kartoffelversion, der stadig har suget fedt, og som virker som bund for et fabelagtigt, pocheret æg, sød, snasket bacon og ikke mindst toppet med hollandaise. Med andre ord: ikke noget, du skal spise hver morgen, men bestemt noget, du bør prøve!

2-4 personer - alt efter snaskniveau

Hashbrowns

  • 500 g bagekartofler
  • 1 fed hvidløg
  • 1-2 tsk. salt
  • olie til stegning

Bacon

  • 200 g bacon i tykke skiver
  • 2 spsk. honning
  • peber, peber, peber

Æg

  • saltet, kogende vand
  • 4 tsk. eddike
  • 4 æg

Hollandaise

  • 100 g smør
  • ½ dl hvidvin
  • 1-2 æggeblommer
  • ½-1 tsk. salt
  • lidt citronsaft

Desuden

  • en håndfuld blandet salat
  • lidt kørvel
  • lidt purløg

 


 

Sådan gør du

  • Skrub kartoflerne og riv dem groft. Vend dem med finthakket hvidløg og salt. Kom dem i et dørslag og tryk så meget væde som muligt fra dem. Lad dem trække i 10-15 minutter og tryk igen væde fra dem.
  • Form 4-8 små hashbrowns, ved at knuge kartoffelmassen sammen. Kom dem på en varm pande i lidt olie og tryk dem flade. Lad dem stege ved moderat varme i 10-15 minutter, eller til de er helt gyldne og sprøde. Dryp dem af på køkkenrulle.

Bacon

  • Steg baconen på en tør, varm pande. Lad den stege sprød og hæld fedtet fra panden.
  • Kom honning på, og steg videre i ca. 1 minut, til baconen er glaseret. Kom peber på og mere peber og så lidt mere peber.

Æg

  • Kom 1 tsk. eddike i 4 kopper. Slå et æg ud i hver.
  • Skru lidt ned for vandet i gryden, så det er lige under kogepunktet. Pisk med et piskeris, så du kreerer en fin strøm i vandet.
  • Slip to æg i midten af ”strømmen” og lad dem pochere i 2-3 minutter. Tag dem op med en hulske og gentag med de to sidste æg.

Hollandaise

  • Smelt smørret og hæld det over i en kop. Kassér den hvide valle.
  • Pisk imens hvidvin og æggeblommer sammen i en kasserolle. Sæt den over varmen og pisk, til æggene tykner en smule.
  • Hæld smørret i lidt ad gangen. Pisk i nogle minutter over lav varme, eller til saucen er tyk og blank.
  • Smag til med salt og en smule citronsaft.

Servér hashbrowns med salat, bacon, æg, hollandaise, kørvel og purløg, og nyd en ekseptionel dejlig morgenmad.

Tip!
Den glaserede bacon med meget peber på er i sig selv skøn. Måske bare til røræg?!

Sæsonens rabarber – tips og opskrifter
Forår
Rabarbertid: Rabarberkompot og -tærte, -saft, -cocktail og -smoothie 

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de saftige, røde stilke fra jordbærrabarber, som er en af sæsonens første sorter.

Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og som tilbehør til isdesserter og yoghurt, såvel som til kompot til fjerkræ og ost.

Læs mere
Rabarberkompot til både sødt og salt
Opskrifter & råvarer
Rabarberkompot – sødt, syrligt og alsidigt 

Rabarber er måske bedst kendt for – i bogstaveligste forstand – at tage det sure med det søde i skønne kager og desserter. Men de lange stængler er også velegnede som tilbehør til både grillet kød og fjerkræ.

Her får du en klassisk opskrift på rabarberkompot, som kan serveres både varm og kold –…

Læs mere
Rabarbercrumble med mandler
Opskrifter & råvarer
Rabarbercrumble opskrift 

Ingen kager slår rabarbercrumble. En skøn dessert med syrlig rabarberkompot under en sprød, sød crumble. Et lille strejf af kanel og de knasende mandler fuldender den uimodståelige smag, der gør rabarbercrumble til en absolut favorit blandt både børn og voksne.

Læs mere
Varme hveder til Store Bededag
Forår
Hjemmebagte varme hveder til Store Bededag  

Fredag den 16. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare.

De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og dét er de også når der er fintmalet fuldkornsmel i.

Her får…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Cheesecake med lime - Sød, syrlig - og helt uimodståelig! 

Har du smag for syndige, søde og syrlige kager? Så vil du elske cheesecake med lime. Her mødes den klassiske cremede ostekage med friskheden fra lime – og resultatet er en uimodståelig balance mellem sødt og syrligt.

Læs mere
Opskrift: Klassisk rabarbertærte med kold flødeskum og friske jordbær på toppen.
Opskrifter & råvarer
Rabarbertærte med friske jordbær - Syrligt møder sødt! 

Det er sæson for den alsidige rabarber, der kan nydes både kold og varm - eller lun som her i en herlig tærte, hvor de syrlige rabarber møder sød marcipan og serveres med en skefuld kold cremefraiche eller rørt vaniljeis og friske jordbær på toppen.

Kagen er fuld af gode råvarer; smør, sukker og…

Læs mere
Påskeopskrifter med forårets råvarer
Opskrifter & råvarer
Påskeopskrifter: 12 lækre retter til påskefrokosten 

Foråret er kommet med lys og lune dage, sprøde tulipaner og anemoner i skovbunden - og dét skal fejres i påsken. Måske kan der i påskedagene blive tid til at nyde en ægte dansk påskefrokost, et veldækket bord med sildebasser, lam, æg og forårssalater – og snaps, ikke at forglemme. Altså sådan en…

Læs mere
Påskeopskrifter: Smørrebrød til påskebordet.
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Misosuppe – opskrift på den klassiske japanske suppe med tofu og tang
Opskrifter & råvarer
Misosuppe - den ultimative opskrift på japansk umami 

Misosuppe er en dyb, velsmagende og nærende suppe, der kombinerer umami, salt, sødme og let bitterhed i én harmonisk skål. Suppens base er misopasta, en fermenteret sojapasta fyldt med probiotiske bakterier, der kan gavne tarmfloraen.

Dashi, en japansk bouillon, giver en subtil og fyldig…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse 

Kimchi er en smagsintensiv, sprød og fermenteret delikatesse, der kombinerer syre, salt og varme. Den tilføjer dybde til både asiatiske retter og hverdagsmåltider som grillet kød, sandwiches og salater.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Rugbrødsglæde – bag lækkert surdejsrugbrød af Åse Solvej Hansen – lær at bage det perfekte rugbrød
Åse Solvej Hansen - Rugbrødsglæde

Der er en særlig glæde ved at bage sit eget rugbrød – duften, smagen og følelsen af at skabe noget fra bunden. 'Rugbrødsglæde – bag lækkert surdejsrugbrød' giver dig en grundig introduktion til surdejsbagning, så du nemt kan lave velsmagende og næringsrige rugbrød hjemme i dit eget køkken.

Læs mere
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Shopping
^