Kategori: Kogebøger

Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.

Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen 

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af opskrifter, der repræsenterer de farverige, smagfulde retter, som familier i Vietnam dagligt samles omkring.

Nina Minh, skaberen af maduniverset 'Der hvor jeg kommer fra', har dedikeret sig til at dokumentere og viderebringe sin families kulinariske arv. Denne bog er et resultat af hendes ønske om at bevare og dele den rige madkultur, som hendes forældre bragte med sig til Danmark, da de ankom som bådflygtninge i 1980'erne. Hun fremhæver, at det vietnamesiske køkken ikke kun er blandt de bedste i verden, men også blandt de mest tilgængelige.

Vietnamesisk madkultur er dybt forankret i en tradition for fællesskab og deling, hvilket reflekteres i måden, maden serveres på: mange små retter, der deles. Denne tilgang understreger familiens betydning og det sociale aspekt ved måltider. Ingredienser som friske urter, ris, og fisk spiller en central rolle, og den geografiske variation i Vietnam fører til en utrolig diversitet af smage og retter.

I 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' finder man opskrifter på alt fra de velkendte forårsruller og dumplings til familiens favoritret, karamelliserede nakkekoteletter med agurkesalat. Bogen byder også på populære retter som fritterede auberginer og en særlig chilisauce med citrongræs, der stammer fra Ninas mors køkken. Denne bog er mere end blot en kogebog; det er en invitation til at opleve glæden og samhørigheden ved det vietnamesiske måltid.

Titel: Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad
Forfatter: Nina Minh Gram Nquyen
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Bestilling: Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad kan bestilles online eller hos din lokale boghandel

 

Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sunde grønne retter: Mummum - Kun Aftensmad, af Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen

Nemme, sunde, grønne retter. Det er udgangspunktet for Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsens kogebog 'Mummum - Kun Aftensmad'.

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
Mad I Fad - af Anne Van Der Merwed

At tilberede mad i fad, er ikke kun nemt og praktisk, men giver også en særlig intens oplevelse af, hvordan ingredienserne fungerer sammen.

Med Anne Van Der Merwedes bog ’Mad I Fad’ får man øjnene op for de mange muligheder og variationer, der er, når man tilbereder måltider i fad.

Læs mere
Valdemarsro – Aftensmad

Med mere end 50.000 solgte eksemplarer, er ’Valdemarsro – Aftensmad’, tidens absolutte bestseller indenfor kogebøger.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Med 'Menopause Mamas' guider Sanne Gottlieb os gennem overgangsalderens udfordringer med indsigt og empati
Emma Holtens refleksioner om værdien af omsorg i 'Underskud'
Shopping
^