8 brød
Ingredienser:
- 4 dl. mælk
- 1 1/2 tsk. sukker
- ½ tsk salt
- 50 g. gær
- 2 æg
- 500 – 600 g hvedemel
- 4 spsk. olie
- Drys: Nigella frø, koriander, flagesalt eller hvidløgsfrø
Sådan gør du:
- Lun mælken og rør sukker, salt og gær i til gæren er opløst
- Tilføj æg, og rør mel i lidt ad gangen. Ælt dejen, og lad den hæve et lunt sted en time.
- Forvarm ovnen og bageplade til 250 grader
- Del dejen i 8 stykker, og form dem til flade brød. Kom lidt vand på, og drys evt. brødene med dit yndlingskryderi eller –frø.
- Sæt brødene på bagepapir på den varme plade og bag dem i ovnen 3 – 4 minutter
Tip:
- Pensl brødene med smør, når de kommer ud, og servér dem lune.
- Du kan også bage naanbrød på en tør, meget varm pande. De skal kun have et par minutter på hver side, afhængig af hvor varm din pande er.