Rabarbertips
- Rabarber har tendens til at trævle, med forbliver nogenlunde samlet, hvis de skæres i små, hele, mundrette stykker - både når de bruges i marmelade såvel som i kompot
- Rabarber kan både koges og bages, grilles og fryses
- Man bør ikke bulderkoge rabarber, men koge dem langsomt op, for derefter at lade dem småkoge til de er møre.
6 nemme opskrifter med rabarber
- Rabarbertærte
Her er opskriften på en herlig tærte, hvor de syrlige rabarber møder sød marcipan og serveres med en skefuld kold cremefraiche eller rørt vaniljeis. Kagen er fuld af smør, sukker og mandler - og kan således ikke anbefales til dem, der gerne vil passe på kalorieindtaget, til gengæld er kagen så fuld af smag, at man kan nøjes med et lille stykke.
- Rabarbercrumble
Uha, her er der tale om et særligt rabarberhit. Rabarber-Crumble er en helt enestående mundfuld; En syrlig og sød sommerdessert med sprød crumble på toppen.
- Rabarberkompot
Rabarber er måske bedst kendt for – i bogstavelig forstand - at tage det sure med det søde i skønne kager og desserter, men de lange stængler er også ganske velegnet, når de serveres som kompot til f.eks. grillet kød og fjerkræ.
- 5 læskende lækre smoothies
Smoothies er bløde og cremede frugtdrikke, nemme at tilberede, og et rigtig godt bud på et skønt, sundt og mættende mellemmåltid. Opfind din egen favorit med de frugter, bær og grøntsager, du holder allermest af, og prøv vores favorit: Rhubarb Rascals
- Rabarbersaft
Sæsonens syrlig-søde og sunde rabarber kan hældes på flaske og være den herligste tørstslukker på en varm sommerdag.
- Rabarbercocktail: Sweet Effort - med rabarber og tequila
Sweet Effort i en kombination af rabarber og tequila. Rabarber-salten på kanten af glasset giver modspil og en fantastisk balance til den søde, friske drink.
Rabarberens pudsige historie
Bag navnet 'rabarber' gemmer der sig en lidt pudsig historie: Navnet er nemlig en forvanskning af det gammelgræske ord 'Rah Babaron', hvor 'Rah' er en oldgræsk betegnelse for floden Volga, mens 'Babaron' kommer af det latinske ord barbaricum, som betyder ikke-græsk.
Og som navnet antyder, så er rabarberen faktisk heller ikke europæisk, men kommer oprindeligt fra Østasien, hvor den har være dyrket og anvendt som medicin gennem mange tusinde år. Først omkring 1500-tallet når rabarberen de europæiske klosterhaver, hvor den blandt andet dyrkes og anvendes i fordøjelsesfremmende miksturer.
Omkring slutningen af 1800-tallet finder rabarberen vej til det søde køkken i Europa, hvor den anvendes som ingrediens i frugtkager og desserter.