Ingredienser:
- 3 ½ dl. vand
- 25 g. gær
- ½ tsk salt
- ½ dl. olivenolie
- 500 g. pizzamel eller hvedemel
Fyld:
- 4 tsk. tomatpesto
- 1 aubergine
- 2 spsk. olivenolie
- 4 tomater
- Frisk basilikum
- Mozzarella
- Masser af friskrevet parmesan
Sådan gør du:
- Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt salt, olie og ¾ af melet.
- Ælt dejen og tilsæt evt. mere mel. Dejen skal æltes til den er smidig, blød og glat.
- Stil den til hævning et lunt sted en time ved stuetemperatur.
- Læg dejen på et meldrysset bord.
- Rul dejen ud til pizzabund eller rul evt. dejen ud til flere mindre pizzabunde.
- Læg pizzabunden på bageplade med bagepapir.
- Smør tomatpestoen på pizzabunden.
- Skær auberginen i 1 cm tykke skiver, tilføj lidt salt og steg stykkerne gyldne på pande i olie.
- Fordel auberginer på pizzabunden sammen med skiver af tomat og frisk basilikum.
- Fordel mozzarella i skiver og friskrevet parmesan over pizzaen.
- Bag pizzaen ved 225 grader midt i ovnen i ca. 25 min.