Italien: 4 store, stemningsfulde loppemarkeder i historiske rammer 

Loppemarkeder og vintagebutikker er populære i mange europæiske lande, og i takt med at der sættes mere og mere fokus på bæredygtighed og ansvarlige forbrugsmønstre ser trenden ikke ud til at aftage.

Ikke mindst i Italien er der gang i loppemarkederne, og her kan man gøre en god handel med designertøj fra de største modehuse såvel som lokalproducerede unika-varer og antikviteter.

Går turen til Arezzo i Toscana, Milano, Turin i nordvest Italien eller Vicenza i Veneto, så venter der nogle helt ekstraordinære oplevelser på nogle af Italiens største antik- og vintagemarkeder.

­

Vintage i Toscana

Antikmarkedet i Arezzo i hjertet af Toscana er det ældste i Italien og blev grundlagt i 1968 af antikvitetshandler og -samler Ivan Bruschi.

Første søndag i måneden fyldes de ekstraordinære omgivelser på Piazza San Francesco, Piazza Grande og under arkaderne i Logge Vasari i Arezzo med over 500 udstillere fra hele landet.  Her sælger antikvitetshandlere og -samlere ud af alt fra bøger, antikviteter, legetøj, ure og porcelæn til glas, tekstiler, jern- og kobbergenstande og moderne brugskunst.

Praktiske informationer om antikmarkedet i Arezzo

Turins største loppemarked

Planlægger man et besøg til storbyen Turin i det nordvestlige Italien, må man ikke gå glip af byens største loppemarked, Gran Balon. Markedet, der arrangeres den anden søndag i måneden, er ikke mindre end et paradis for secondhand-entusiaster. Her kan man nemt bruge en hel dag på at udforske antikviteter, vintagetøj og samlerobjekter.

Markedet er det største af sin slags med over 300 boder, 50 butikker, barer og restauranter og har været arrangeret i over 30 år.Gran Balon strækker sig over et stort område, bl.a. de hyggelige gader Lanino, Mameli, Canale Carpanini, Cortile del Maglio og Borgo Doraantik. Her finder man også en række secondhand-butikker samt lokale håndværkere og designerbutikker, der sælger møbler, keramik, bøger, tøj og kunsthåndværksprodukter. I bydelen er der også masser af historiske caféer, hyggelige barer og restauranter.

Praktiske informationer om Gran Balon i Turin

Gør en bæredygtig handel i modehovedstaden Milano

Modenhovedstaden Milano er ikke kun hjemsted for mange af verdens mest prestigefyldte modehuse blandt andet Armani, Prada og Dolce&Gabbana. Men Milano er også et globalt epicenter for vintagebutikker, og her kan man virkelig gøre et kup ud over det sædvanlige, når det gælder fx mærketasker og -solbriller, haute couture-kjoler og silketørklæder.

På markedet langs gaden Viale Papiniano sælges modekollektioner, der ellers ville blive kasseret, når der afholdes secondhand-marked hver lørdag, og langs Naviglio Grande kanalens bred finder man også et stemningsfuldt antikmarkedet den sidste søndag i måneden.

I gaderne Colonne di San Lorenzo og Via Gian Giacomo Mora, som grænser op til distriktet 5Vie, finder man et net af middelalderlige gader og stræder mellem pladserne Cordusio og Corso Magenta. Her kan man gå på opdagelse blandt vinylplader, bogsamlere og antikvitetshandlere samt historiske vintage- og modebutikker, hvor man kan købe alt fra 1920'ernes hatte og handsker til urban 90'er-mode.

Et af Milanos største markeder finder man i bydelen Calvairate, der ligger i den østlige del af centrum. Piazzale Martini, som markedet hedder, afholdes hver onsdag morgen og er himlen for vintagefans, der leder efter designertøj i både retro og moderne stil.

Praktiske informationer Viale Papiniano og Piazzale Martini i Milano

Venetianske lopper

Mellem Verona og Venedig ligger byen Vicenza, og her arrangeres det store antik- og vintagemarked, kaldt "Non ho l'età", som omtrent kan oversættes til "Jeg er endnu ikke forbrugt". Markedet afholdes hver anden søndag i måneden, spredt over alle byens smukke historiske torve.

Hvis man er på rundtur i regionen Veneto, bør man besøge markedet Mercatino delle cose d'altri tempi i Piazzola sul Brenta. Her sælges alskens vintagesager foran den storslåede ejendom Villa Contarini den sidste søndag i måneden, undtagen ved påske, hvor det flyttes til Anden Påskedag.

Praktiske informationer om Non ho l'età i Vicenza

Regler for loppemarkeder og tips til, hvordan man prutter om prisen
Loppemarkeder
Loppemarkeder 2024: Sådan prutter du om prisen 

Da vi danskere ikke har tradition for at prutte om prisen, så kan det godt føles lidt grænseoverskridende første gang man står overfor en inkarneret loppesælger, men på markederne er det altså en vigtig del af oplevelsen.

Her får du tips til, hvordan du kommer godt i gang og kan lukke en god…

Læs mere
Loppemarkeder
Hørsholm Loppemarked 2024 

Hørsholm Loppemarked afholdes hver søndag fra maj til august - bortset fra juli måned. Det store, populære marked har mange års erfaring, og samler loppe entusiaster og loppeshoppere fra hele oplandet. Her er der særligt gode forhold for standholdere såvel som besøgende og med mere end 40 store,…

Læs mere
Guide til loppemarkeder og bagagerumsmarkeder 2024
Loppemarkeder
Hvor afholdes der loppemarkeder i 2024? Guide til årets loppemarkeder & bagagerumsmarkeder 

Hvor og hvornår afvikles loppemarkederne i 2024? Med foråret og sommerens oprydning i kældre og loftsrum, er det igen blevet tid til loppemarkeder. Lige nu åbner loppemarkederne for bestilling af loppestande, men du skal være tidligt ude, for genbrug og bæredygtig livsstil, er mere populært end…

Læs mere
Bagagerumsmarkeder 2024 - Se oversigten!
Loppemarkeder
Bagagerumsmarkeder 2024 

For alle på udkig efter godt genbrug, venter der en stemningsfuld dag på landets bagagerumsmarkeder.

Og trænger man til at få loft og kælder tømt for ting og sager, så er bagagerumsmarkederne rigtigt godt sted at få det afhændet og samtidig tjene en god skilling.

Bestil en stand, fyld bilen med…

Læs mere
Loppemarkeder
Loppemarkeder på Sjælland 2024 

I foråret og gennem hele sommeren afvikles loppe- og kræmmermarkeder over hele landet, og på Sjælland finder du dem både i Københavns området, i Nord-, Midt- og Sydsjælland. Brug en dag på de stemningsfulde markeder enten som besøgende eller som standholder. Her får du overblik over markeder på…

Læs mere
Loppemarkeder
Loppemarkeder på Fyn og øerne 

Der er ægte loppefund og fornuftige priser, at finde på landets loppemarkeder, kræmmermarkeder og bagagerumsmarkeder, som afholdes på Fyn og øerne foråret og sommeren igennem. Her kan man være heldig at finde lige den kop, man mangler i sin porcelænsserie, fine nips, genbrugstøj og -småmøbler - og…

Læs mere
Loppemarkeder
Loppemarkeder i Jylland 2024 

For de mange der nyder stemningen på landets hyggelige loppemarkeder, så er der udsigt til en lang sommer med masser af dejlige oplevelser. I Jylland afvikles der allerede fra april måned og helt frem til september, loppemarkeder og bagagerumsmarkeder, hvor besøgende såvel som loppesælgere, kan gøre…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^