I denne opskrift fylder vi vandbakkelserne med flødeskum, fintrevet appelsinskal og karamellignende Dulce De Leche. Dulce De Leche er en sød og tyk mælkekaramel, der fremstilles ved langsom opvarmning af sødet kondenseret mælk. Resultatet er en rig, karamelagtig smag, der komplementerer de lette og sprøde vandbakkelser perfekt.
For at give en frisk og spændende kontrast til den søde Dulce De Leche, tilsætter vi appelsinskal til fyldet, hvilket giver en herlig citrusaroma. Endelig pyntes vandbakkelserne med smeltet orange chokolade, der tilfører både farve og en intens chokoladesmag, som harmonerer smukt med resten af ingredienserne.
Ingredienser
- 75 gr. smør
- 1,5 dl. Fanta Orange
- 115 gr. hvedemel
- 3 stk. æg (150 gr.)
Fyld
- 0,5L. fløde
- 200 gr. Dulce de leche
- 1 stk. økologisk appelsin
Sirup
- 0,5 L. Fanta Orange Reg.
- 1dl. sukker
Pynt
- 100 gr. orange chokolade
Sådan gør du
- Forvarm din ovn til 200° C ved almindelig ovnindstilling (over/under varme)
- Kog 0,5 liter Fanta Orange og 1 dl sukker til sirup i en gryde, og lad den køle af, før den kommer i en sprøjtepose.
- Varm 1,5 dl Fanta Orange og 75 g smør op i en gryde, indtil smørret er smeltet. Tilsæt herefter 115 g mel og pisk, indtil dejen er fast og slipper grydens sider. Fjern gryden fra varmen og lad den køle af i 10-15 minutter, til den er håndvarm.
- Pisk 1 æg i dejen ad gangen. Dejen skal være glat og fast, når alle æg er indarbejdet.
- Form vandbakkelserne med en teske til de ligner små æg, og fordel dem på en bageplade med ca. 5 cm mellemrum. Da dejen er klistret, kan det være en god idé at dyppe teskeen i lidt Fanta for lettere at kunne arbejde med dejen. Bag dem i 20-25 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
- Smelt orange chokolade over vandbad og fyld den i en sprøjtepose.
- Pisk 0,5 liter fløde stift og tilsæt derefter 200 g dulce de leche og fintrevet appelsinskal. Pisk igen, indtil det er en ensartet masse.
- Del vandbakkelserne og fyld dem. Pynt derefter med sirup og chokolade.
Opskriften er udviklet af Fanta, The Coca-Cola Company