De små bær egner sig også til saft, som ikke mindst smager glimrende i vinaigrette og salater. Endelig er ribs også herlige i marmelade eller som ribsgele. Her er det dog en god idé at vælge bær, der ikke er helt modne, da de har et højere indhold af pektin.
Ribsmarmelade
Du skal bruge
- 4 glas, som samlet kan rumme 1 l. marmelade
- Flydende Atamon
- Rengør sylteredskaberne omhyggeligt. Glas og låg vaskes grundigt, skoldes og skylles med Atamon. (2 tsk. flydende Atamon pr. 1 dl. varmt vand)
Ingredienser
- 1 kg ribs
- 1 dl. vand
- 700 g. sukker
- 1 tsk. citronsaft
- 1 tsk. Rød Melatin
Sådan gør du
- Skyl og rib ribs
- Kom vand og sukker i en gryde.
- Brug en stor syltegryde, hvor der er god plads til bærrene, så kogningen kan gå hurtigt og effektivt.
- Vand og sukker opvarmes langsomt, så sukkeret smelter.
- Bærrene og citronsaften tilføjes.Når alle krystaller er opløst, skal bærrene simre i 5 minutter.Rød Melatin og sukker blandes og røres i bærrene, som koges i 2 minutter.
- Marmeladen fjernes fra varmen og hældes på Atamonskyllede glas.
- Luk glassene til med det samme og køl dem hurtigt ned ved at placere dem i vask eller balje med koldt vand.
- Sæt ribsmarmeladen i køleskabet, når glassene er kølet ned.