Ingredienser muffins:
- 1/2 vaniljestang
- 125 g rørsukker lyst
- 125 g smør blødt
- 2 æg str. M, stuetemp.
- 225 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. salt fint
- 1 dl kærnemælk
- 100 g chokoladeknapper, Hvid
- 3 tsk. lakridspulver rå
Ingredienser smørcreme:
- 100 g smør blødt
- 200 g flormelis
- 1 spsk. mælk
Sådan gør du:
- Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule rørsukker.
- Pisk vaniljesukker, rørsukker og smør hvidt og luftigt. Tilsæt et æg ad gangen mens du stadig pisker. Bland hvedemel, bagepulver og salt og sigt det ned i dejen. Tilsæt kærnemælk, hvide chokoladeknapper og lakridspulver og rør det sammen til en jævn dej.
- Fyld dejen i 12 muffinsforme. Bag dine muffins ved 180â° C varmluft i ca. 20 min. til de er let gyldne.
- Smørcreme: Pisk smør og flormelis sammen til det er luftigt. Tilsæt mælken og pisk videre til cremen er smidig.
- Når dine muffins er kølet helt af kan de overtrækkes med en smule smørcreme på toppen i et tyndt lag og drysses med lakridspulver.