Kategorier: Opskrifter & råvarer - Årstidens råvarer
Sæsonoversigt for bær
Oversigt over sæsonens bær og blommer
Tips til valg af bær til marmeladen
Det er ikke størrelsen der tæller, men smagen. Og bær, der dufter meget, smager typisk også af meget.
- Jordbær: Der findes mange forskellige typer af jordbær. Skal du have mest smag for pengene, skal du gå efter sorter som fx Senga Sengana, Honeyoye, Polka og Elsanta.
- Solbær: Når det gælder solbær er sorten Ben Lomond, Ben Alder og Ben Tron nogle af de bedste.
- Stikkelsbær: Stikkelsbær er et lidt overset bær – for de smager helt fantastisk, også som marmelade. Køb gerne sorten Tatjana eller Envicta.
- Kirsebær: Kirsebær findes der også mange af og det er langt fra alle, der smager af meget. De bedste og mest saftige er Stevns, Kelleris, Fanal og Lutowka.
- Hyben: Frugterne fra 'hybenrose' har en skøn, syrlig smag, som egner sig perfekt til marmelade. Hyben indeholder desuden store mængder C-vitamin, A-vitamin og kalcium.