Herlige lune briocher

Herlige lune briocher 

Friskbagte franske briocher er en himmelsk mundfuld. De sprøde og luftige boller er herlige til søndagsmorgenbordet, men kan også snildt serveres i stedet for muffins eller kage.

Friskbagte franske briocher er en himmelsk mundfuld. De sprøde og luftige boller er herlige til søndagsmorgenbordet, men kan også snildt serveres i stedet for muffins eller kage. Briocher er bedst samme dag, men er også gode ristet den efterfølgende.
Bemærk at dejen skal hvile natten over, hvilket betyder at tilberedningstiden lang. Til gengæld er de værd at vente på!

Det skal du bruge …:

∙ 15 g gær
∙ 250 g mel
∙ 1/2 tsk. salt
∙ 2 spsk. sukker
∙ 2 spsk. mælk
∙ 4 æg
∙ 200 g blødt smør
∙ 1 tsk. vanillesukker
∙ smør til formene
∙ sammenpisket æg til pensling

Briocheforme i metal- eller papirsforme

Sådan gør du …:

∙ Rør gæren ud i den lunede mælk
∙ Kom alle ingredienser i - bortset fra smør!
∙ Ælt længe, til dejen er en jævn grød
∙ Tilføj smør, ælt igen og tilføj evt. lidt mel til dejen er jævn og klæg
∙ Dæk skålen med husholdningsfilm og lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse
∙ Ælt dejen sammen igen, og stil den køligt natten over (eller min. 8 timer)
∙ Hæld dejen ud på bordet og skær den i stykker, som med let hånd trilles til boller.
∙ Læg bollen i formen og lav en lille fordybning i bollen. Her sætter du en lille dejbolle, så bollen får den karakteristiske briochefacon.
∙ Pensl briocherne grundigt med æg
∙ Lad dem hæve til dobbelt størrelse.
∙ Lad briocherne bage ved 180 grader i ca. 20 min. alt efter briochernes størrelse. Test om de er gennembagt ved at tage en brioche ud af formen og banke den let i bunden. Lyder den hul, er den klar.

Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hollandaise sauce - Perfekt til sæsonens grønne og hvide asparges  

En hjemmelavet hollandaise sauce er skøn til både fisk og skaldyr, kylling - og ikke mindst til asparges. Hollandaise minder om bearnaisesauce, men indeholder ikke estragon og persille. Saucen er bedst, hvis den tilberedes umiddelbart før serveringen, da den ikke kan opvarmes uden at skille.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grønne asparges - Tilberedning & opskrifter 

Hvordan ser en god asparges ud? Skal asparges skrælles? Skal de træede ender skæres eller brækkes af? Kan grønne asparges spises rå?

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem opskrift: Bløde, fudgy brownies med stor chokoladesmag 

Forestil dig duften af nybagte brownies, der fylder hele køkkenet, og den fyldige chokoladesmag og bløde, fudgy konsistens, der bare smelter i munden. Heldigvis er de små chokoladefirkanter også super nemme at bage, hvilket gør dem til en klar favorit både blandt den erfarne såvel som knap så…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Focacciabrød med rosmarin - Nem opskrift! 

Focacciabrødet stammer fra den solrige region Ligurien i Italien og har været en del af den italienske madkultur i århundreder. Oprindeligt blev brødet bagt i landsbyens fællesovn, og det blev hurtigt populært for sin lækre smag. Den klassiske focaccia har siden udviklet sig til at inkludere…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagels - Nemt og lækkert til morgenbordet og madpakken 

Bagels er alsidige små brød, der både kan nydes plain, med smør, eller som mere fyldig sandwich med fx cream cheese og pålæg, hvilket gør den helt perfekt som en del af morgenmaden, madpakken og som en hurtig snack på farten. Her deler Karolines Køkken opskriften på skønne bagels med et fint twist…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Surdej: Få gang i surdejen med Claus Meyers surdejsmetode 

I stedet for at benytte færdiglavet gær som hævemiddel til dine brød, kan du fremstille og bruge din egen surdej. Brød bagt på surdej har en lækker og let syrlig smag, hvilket gør surdejsbrød til fremragende madbrød. Bagning med surdej kræver ganske vist mere tid end traditionel bagning, men…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hapsere med grillede forårsløg 

Skønne små mundfulde af parmaskinke rullet om grillet forårsløg og rygeost. Lækre til brunch såvel som appetizers til grill eller picnic.

Læs mere
Camilla Plums opskrift på de allerbedste fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum: Fiskefrikadeller og hjemmerørt remoulade 

Skal der fisk på frokostbordet, så kan vi varmt anbefale Camilla Plums opskrift på fiskefrikadeller og den lækreste hjemmerørte remoulade. Opskriften byder på en lidt anden ingrediens-sammensætning end man traditionelt anvender i fiskefrikadellefars.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift på italiensk bruschetta con cannellini e olio nuovo 

Bruschetta er en klassisk italiensk forret, der stammer fra det centrale Italien, særligt regionen Toscana. Denne enkle, men smagfulde ret har sine rødder i bondetraditioner, hvor brød blev genbrugt ved at riste det og gnide det med hvidløg og olie for at give det nyt liv. Det er en perfekt måde at…

Læs mere
Opskrifter til frokostbordet og madpakken
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Håndmadder og højtbelagt 

Som en vigtig og højt elsket del af dansk madkultur, er rugbrødet en uundværlig del af frokosten uanset om man er til højtbelagt smørrebrød eller mindre avancerede håndmadder.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^