Friskbagte franske briocher er en himmelsk mundfuld. De sprøde og luftige boller er herlige til søndagsmorgenbordet, men kan også snildt serveres i stedet for muffins eller kage. Briocher er bedst samme dag, men er også gode ristet den efterfølgende.
Bemærk at dejen skal hvile natten over, hvilket betyder at tilberedningstiden lang. Til gengæld er de værd at vente på!
Det skal du bruge …:
∙ 15 g gær
∙ 250 g mel
∙ 1/2 tsk. salt
∙ 2 spsk. sukker
∙ 2 spsk. mælk
∙ 4 æg
∙ 200 g blødt smør
∙ 1 tsk. vanillesukker
∙ smør til formene
∙ sammenpisket æg til pensling
Briocheforme i metal- eller papirsforme
Sådan gør du …:
∙ Rør gæren ud i den lunede mælk
∙ Kom alle ingredienser i - bortset fra smør!
∙ Ælt længe, til dejen er en jævn grød
∙ Tilføj smør, ælt igen og tilføj evt. lidt mel til dejen er jævn og klæg
∙ Dæk skålen med husholdningsfilm og lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse
∙ Ælt dejen sammen igen, og stil den køligt natten over (eller min. 8 timer)
∙ Hæld dejen ud på bordet og skær den i stykker, som med let hånd trilles til boller.
∙ Læg bollen i formen og lav en lille fordybning i bollen. Her sætter du en lille dejbolle, så bollen får den karakteristiske briochefacon.
∙ Pensl briocherne grundigt med æg
∙ Lad dem hæve til dobbelt størrelse.
∙ Lad briocherne bage ved 180 grader i ca. 20 min. alt efter briochernes størrelse. Test om de er gennembagt ved at tage en brioche ud af formen og banke den let i bunden. Lyder den hul, er den klar.
Kategori: Opskrifter & råvarer
