Lav din egen ras el hanout
Rist alle de hele krydderier på en tør, varm pande, til de begynder at dufte. Tag dem af varmen og stød dem i en morter sammen med de stødte krydderier. Prøv dig frem, opfind din egen krydderiblanding - og husk at notere, hvilke krydderier, du tilføjer og hvor meget der tilføjes.
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 2 tsk frø fra kardemommekapsler
- 2 stk hel spidskommen
- 1/2 tsk revet muskatnød
- 1 tsk stødt kanel
- 1 stk sort peberkorn
- 4 stk hele korianderfrø
- 2 stk hele anisfrø
- 2 stk hele fennikelfrø
- 1 1/2 tsk nelliker
- 2 tsk stødt chili
- 1 1/2 tsk stødt allehånde
- 2 stk laurbærblade
- 1 tsk ingefær
- 4 spsk tørrede rosenblade
- 1 tsk lavendelblomst