Varm måltidssalat med blomkål, halloumi og granatæble
Ingredienser:
- 500 g blomkål
- 1 rødløg
- 1 dl butterbeans eller cannellini, drænet fra dåse
- 40 g halloumi
- 1 tsk koldpresset jomfruolivenolie
- 1 tsk tørret rosmarin
- 1 drys flagesalt friskkværnet sort peber
- revet saft og skal fra 1 usprøjtet citron
Desuden
- 1 stor håndfuld babyspinat eller rucola
- 2 spsk granatæblekerner
- 1 tsk dukkah, se nedenfor
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bræk blomkålen i mindre buketter.
- Pil løget og skær det i både.
- Fordel begge dele på en bageplade med bagepapir sammen med bønner og halloumi i skiver.
- Dryp med olivenolie og drys med rosmarin, salt og peber. Kom citronsaft henover og drys med fintrevet citronskal.
- Stil blandingen i den varme ovn og bag den i ca. 40 minutter, til grøntsagerne er møre og gyldne. Hold øje med halloumien undervejs, så den ikke får for meget.
- Bland de bagte grøntsager, bønner og ost med spinat eller rucola på en tallerken, fordel granatæblekerner henover og drys med dukkah.
Dukkah
Ingredienser
- 1 dl græskarkerner
- 3 spsk spidskommen
- 3 spsk korianderfrø
- 1 spsk flagesalt med top
Sådan gør du:
- Rist græskarkernerne på en tør, varm pande i 4 minutter.
- Tilsæt krydderierne og rist videre ved middel varme.
- Når krydderierne begynder at ryge lidt og give en krydret duft fra sig, og det hele er godt sprødt, kommer du det i morteren eller foodprocessoren.
- Tilsæt salt og stød eller kør, til du har en grov blanding.
Dukkahen skal køle helt af, før du kommer den på glas og lukker det godt til.
Opskriften er bragt med tilladelse fra Politikens Forlag