Skøn måltidssalat med blomkål, halloumi og granatæble fra Anne Hjernøes 'Stærk overgang' 

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye, inspirerende bog 'Stærk Overgang'.

Fra bogen bringer vi opskriften på den lækreste måltidssalat med blomkål, halloumi og granatæble.

Varm måltidssalat med blomkål, halloumi og granatæble

Ingredienser:

 • 500 g blomkål
 • 1 rødløg
 • 1 dl butterbeans eller cannellini, drænet fra dåse
 • 40 g halloumi
 • 1 tsk koldpresset jomfruolivenolie
 • 1 tsk tørret rosmarin
 • 1 drys flagesalt friskkværnet sort peber
 • revet saft og skal fra 1 usprøjtet citron

Desuden

 • 1 stor håndfuld babyspinat eller rucola
 • 2 spsk granatæblekerner
 • 1 tsk dukkah, se nedenfor

Sådan gør du:

 1. Tænd ovnen på 200 grader.
 2. Bræk blomkålen i mindre buketter.
 3. Pil løget og skær det i både.
 4. Fordel begge dele på en bageplade med bagepapir sammen med bønner og halloumi i skiver.
 5. Dryp med olivenolie og drys med rosmarin, salt og peber. Kom citronsaft henover og drys med fintrevet citronskal.
 6. Stil blandingen i den varme ovn og bag den i ca. 40 minutter, til grøntsagerne er møre og gyldne. Hold øje med halloumien undervejs, så den ikke får for meget.
 7. Bland de bagte grøntsager, bønner og ost med spinat eller rucola på en tallerken, fordel granatæblekerner henover og drys med dukkah.

Dukkah

Ingredienser

 • 1 dl græskarkerner
 • 3 spsk spidskommen
 • 3 spsk korianderfrø
 • 1 spsk flagesalt med top

Sådan gør du:

 1. Rist græskarkernerne på en tør, varm pande i 4 minutter.
 2. Tilsæt krydderierne og rist videre ved middel varme.
 3. Når krydderierne begynder at ryge lidt og give en krydret duft fra sig, og det hele er godt sprødt, kommer du det i morteren eller foodprocessoren.
 4. Tilsæt salt og stød eller kør, til du har en grov blanding.

Dukkahen skal køle helt af, før du kommer den på glas og lukker det godt til.

Opskriften er bragt med tilladelse fra Politikens Forlag

Anne Hjernøe - 'Stærk Overgang'

"Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor hun og andre der har oplevet overgangsalderen fortæller om deres erfaringer, som jo arter sig helt forskelligt fra kvinde til kvinde.

Med sine tre 'Stærk, let og mæt'-bøger er hun blevet bannerfører for sin egen generation af kvinder, der ønsker at leve sundere uden at gå glip af livets glæder, nu med en bog målrettet til kvinder i overgangsalderen.

”I bogen kan du læse, at alt det, du mærker, føler og oplever i forbindelse med overgangsalderen, sandsynligvis er helt normalt, og få forklaringen på, at det sker. Men der er også grænser for, hvad du skal finde dig i, og der er masser af hjælp at hente, både til selvhjælp og fra dygtige eksperter, hvis blot du rækker ud efter den,” fortæller Anne Hjernøe.

Bogen byder også på interviews med fremtrædende og erfarne eksperter på området, så vi kan blive opdateret med den nyeste viden og få ryddet ud i alle de myter, der omgærder overgangsalderen.
Sidst i bogen præsenterer Anne Hjernøe 56 kalorielette opskrifter rige på protein, som rummer al den næring og velsmag, som kvinder i overgangsalderen har godt af – og fortjener.

Titel: Stærk Overgang
Forfatter: Anne Hjernøe
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling: Bestil 'Stærk Overgang'

Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili chokoladekage  

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lamb Karahi 

Lamb Karahi er en skøn, traditionel gryderet med rødderne dybt forankret i det pakistanske og nordindiske køkken. Det er ikke nogen svær ret, men kræver at man tålmodigt lader den simre længe, så krydderierne kan give retten den fulde aroma.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili frikadeller og bulgursalat 

Skønne små, fedtfattige chilifrikadeller - og en nem, grøn bulgursalat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^