Ingredienser
- 350 gram hvedemel
- 2 teskefulde bagepulver
- 1/2 teskefuld natron
- 1/2 teskefuld salt
- 75 gram sukker
- 85 gram koldt smør, skåret i små tern
- 200 ml mælk
- 1 tsk vaniljeekstrakt (valgfrit)
- Rosiner (valgfrit)
- 2 æg (til pensling)
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 220 grader og beklæd en bageplade med bagepapir.
- Sigt hvedemel i en stor skål og rør bagepulver, natron og salt i. Tilsæt sukkeret og rør igen.
- Tilføj de kolde smørtern til melblandingen. Brug evt. en gaffel til at smuldre smørret ind i melet og rør indtil blandingen samler sig i klumper.
- Hvis du vil have rosiner eller vaniljeekstrakt i dine scones, så og rør det forsigtigt dejen.
- Tilsæt gradvist mælken, indtil dejen hænger sammen. Hold lidt igen med mælken, da den færdige dej gerne skal være lidt klistret.
- Vend dejen ud på et let meldrysset bord og ælt den forsigtigt for at samle den.
- Rul dejen ud i en 2 ½ cm tyk cirkel. Brug en kagering med en diameter på ca. 5-7 cm til at udstikke dine scones.
- Sæt dem på en bageplade, og pensl dem forsigtigt med de sammenpiskede æg.
- Bag dem i ovnen i 12-15 minutter, eller indtil de er hævede og gyldne.
- Tag de friskbagte scones ud af ovnen og lad dem køle lidt af på en bagerist.
Server dem lune med smør, marmelade eller lemoncurd.