Ingredienser
- ¼ liter mælk (lillefingervarmt)
- 25 g gær
- ½ sammenpisket æg
- 1 tsk groft salt
- 1 spsk rørsukker
- 1 tsk stødt kanel
- 1½ tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
- 425 g hvedemel (ca. 7½ dl)
- ½ æg og 2 spsk vand (til pensling)
- Blå birkes
Sådan gør du
- Kom mælken i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, salt, sukker, kanel, appelsinskal og noget af melet.
- Rør dejen godt sammen, tag den ud på et meldrysset bord og ælt resten af melet i til en smidig dej. Ælt dejen et par minutter, den må gerne være ret fast.
- Lad dejen hæve tildækket i ca. 20 minutter.
- Tag dejen ud på bordet og ælt den igennem. Del dejen i 12 stykker og rul dem til pølser på tykkelse med en finger.
- Form dem til ringe og pres sammenføjningerne grundigt sammen.
- Læg de 12 bagels på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 1 time.
- Pisk æg og vand sammen, pensl brødene og drys med birkes.
- Bag bagels midt i ovnen ved 200° i ca. 20 min. til de er gyldne.
Opskriften er bragt med tilladelse fra Karolines Køkken.