Ingredienser
- 600 g kyllingekød (stegt og afkølet)
- 3 dl friskbælgede ærter eller 100 g grofthakkede sukkerærter
- 1 bundt purløg
Dressing
- 1 dl mayonnaise af god kvalitet
- 1 dl cremefraiche
- Fintrevet skal og saft af 1 citron
- 1-2 tsk ahornsirup eller flydende honning
- Flagesalt
- Friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
- Skær kyllingekødet i små tern og bland det med ærter og finthakket purløg (gem lidt til pynt).
- Rør ingredienserne til dressingen sammen og bland den med kyllingen.
- Kom hønsesalaten i en skål og pynt med masser af purløg.
Nyd hønsesalaten med en grøn salat eller på friskbagt brød, og har du bacon på køl, vil et par sprøde skiver være med til at give ekstra smag og en god crunchy kontrast, skriver forfatteren, som også opfordrer til hønsesalatsandwich i madpakken.