Som alle ved, så har brownies har deres oprindelse i USA, og har faktisk været en lille, amerikansk favoritkage siden slutningen af 1800-tallet. Deres popularitet skyldes også deres alsidighed og nemt kan tilpasses enhver smag med alverdens forskellige typer toppings som fx valnødder, chokoladestykker eller et drys af havsalt. Og så er nybagte, lune brownies jo ikke mindst helt ubeskrivelige sammen med en kugle vaniljeis, lidt bærkompot og en kop friskbrygget kaffe.
10 stk.
Ingredienser:
- 270 g valnødder
- 250 g mørk chokolade, 66 %
- 215 g usaltet smør
- 4 æg
- 80 g mandelmel
- 230 g sukker
- 80 g hvedemel
- 1 tsk. natron
Fremgangsmåde
- Beklæd en brownieform med et stykke bagepapir og stil den til side.
- Hak valnødderne groft.
- Smelt hakket chokolade og smør i en lille kasserolle over svag varme. Det skal lige akkurat være smeltet.
- Pisk æg, mandelmel og sukker sammen i en anden skål. Tilsæt den smeltede chokolade.
- Sigt hvedemel og natron i en skål. Sigt det endnu en gang over chokoladeblandingen.
- Tilsæt valnødderne, og bland det hele sammen.
- Hæld dejen i brownieformen, og bag den i midten af ovnen i 20-25 minutter ved 180 grader.
- Tag kagen ud, og lad den køle af i formen i ca. 15 minutter, før den tages ud af formen.
- Skær kagen ud i mindre stykker, når den er helt afkølet.
- Server med vaniljeis og hindbærkompot