Velkommen til KvindeGuidens opskriftsunivers
Her finder du opskrifter på grøn hverdagsmad, klassiske kager og gæstemenuer – til hverdag og fest.

Foto: Stefan Wettainen.

Festkage: Chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund  

En fryd for øjet og ganen. Den ultimative chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund fra Karin Moberg og Oscar Måleviks klassiker 'Bag Glutenfrit'. Denne glutenfri festkage kræver forberedelse, men er så delikat og så imponerende smuk, at den er hele arbejdet værd.

Browniebund

  • 150 g mørk chokolade
  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 1 dl. majsstivelse
  • 1 dl rørsukker
  • 1 tsk bagepulver

Tilbered browniebunden:

  1. Hak chokoladen.
  2. Smelt smør og chokolade sammen i mikroovnen eller over et vandbad.
  3. Tag det af varmen, og bland æg, majsstivelse, sukker og bagepulver i.
  4. Bland det godt sammen, men lidt forsigtigt, helst med en gummidejskraber eller en grydeske. Et piskeris kan få dejen til at falde fra hinanden.
  5. Hæld dejen i en smurt og rapsdrysset springform ca. 24 cm i diameter.
  6. Bag bunden i ca. 20 minutter ved 175 grader, og stil den derefter i køleskabet natten over under husholdningsfilm.

Hindbærpannacotta

  • 2 blade husbas
  • 3 dl frosne hindbær
  • 2 dl piskefløde
  • ½ del sukker

Tilbered pannacottaen:

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 5 minutter.
  2. Kog fløden op med hindbær og sukker. Pisk det jævnt med en stavblender, og si derefter hindbærkernerne fra (eller lad dem være, hvis du foretrækker det)
  3. Tag husblassen op og smelt den i hindbærfløden.
  4. Hæld pannacottaen op i en springform foret med husholdningsfilm ca. 24 cm i diameter og helst i samme størrelse, som du brugte til browniebunden.
  5. Sæt den i fryseren natten over.

Mousse

  • 2 blade husblas
  • 200 g mør chokolade af god kvalitet
  • 5 dl piskefløde
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • ½ dl sukker

Tilbered mousse:

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 5 minutter.
  2. Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad
  3. Pisk 4 dl piskefløde til blødt skum, og pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps
  4. Tag husblassen op, og smelt den i den sidste dl. Piskefløde
  5. Hæld blandingen i æggesnapsen, og vend det hele med den smeltede chokolade
  6. Kom hurtigt halvdelen af flødeskummet i, vend resten i lidt efter lidt, og rør det forsigtigt sammen til en glat og fin mousse

Sådan samles/monteres kagen:

  1. Læg browniebunden nederst i en springform på ca. 24 cm i diameter
  2. Læg derpå den frosne pannacotta oven på browniebunden
  3. Hæld den nylavede chokolademousse over til sidst, og ryst formen lidt, eller bank den let mod bordet, så alle luftbobler forsvinder, og overfladen bliver helt jævn
  4. Pak formen ind i husholdningsfilm og sæt den i fryseren natten over, til kagen er helt stiv.
  5. Når der så skal være gilde, tages kagen ud nogle timer forinden, dekoreres f.eks. med chokoladesauce, friskebær/frugter eller nødder.
  6. Stil kagen i køleskabet, og lad den tø langsomt op nogle timer inden servering.

Tip:

  • Når man laver chokolademoussekagen og gerne vil skjule kanterne på brownien og pannacottaen på kagens sider, kan man skære et par centimeter af kanterne på brownien og pannacottaen, eller man kan bruge en lidt mindre form til brownie og pannacotta, og en større til montering af kagen. På den måde løber chokolademoussen over, og skjuler overgangene mellem lagene.

Opskriften er bragt med tilladelse af Forlaget Politiken.

Guide til hjemmelavet hyldeblomstsaft
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft - Sidste udkald! 

Så er det sidste udkald, hvis man vil have sommerens hyldeblomst på flaske. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk.

Her får du tips og opskrift på koncentreret hyldeblomstsaft.

Læs mere
Hyldeblomst og naturmedicin
Opskrifter & råvarer
Hyldeblomst som naturmedicin 

Nu blomstrer hylden med store, duftende blomsterskærme. Læs om hvordan hylden tidligere blev anvendt som folkemedicin og brugt mod både alvorlige og mindre alvorlige sygdomme som malaria, tandpine og begyndende forkølelse.

Læs mere
Vegetaropskrift fra Camilla Skov
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstkogte nye kartofler med junigrønt 

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer den dejligste, vegetariske opskrift med sæsonens nye kartofler og hyldeblomst.

Læs mere
Græsk tzatziki
Opskrifter & råvarer
Tzatziki – den græske klassiker til sommerbordet 

Tzatziki er en af de mest elskede græske specialiteter – og ikke uden grund. Den kølige yoghurtdressing med agurk og hvidløg passer perfekt til sommerens måltider, uanset om den serveres til grillet fisk, kylling, salater eller blot som tilbehør til et godt stykke brød.

Kombinationen af cremet…

Læs mere
Opskrifter med nye kartofler
Opskrifter & råvarer
6 herlige sommeranretninger med nye kartofler 

Nye kartofler er noget af det bedste ved den danske sommer. De små, fine knolde har en mild og delikat smag, som passer perfekt til alt fra enkle frokoster til større grillmåltider. Når de er i sæson, er det bare om at nyde dem i fulde drag – gerne med masser af friske krydderurter og lette…

Læs mere
Sæsonens rabarber – tips og opskrifter
Forår
Rabarbertid: Rabarberkompot og -tærte, -saft, -cocktail og -smoothie 

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de saftige, røde stilke fra jordbærrabarber, som er en af sæsonens første sorter.

Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og som tilbehør til isdesserter og yoghurt, såvel som til kompot til fjerkræ og ost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
3 favoritter med asparges 

Med asparges er mulighederne mange. Asparges kan serveres med vinaigrette sauce, hakkede æg og kapers, eller ganske enkelt med lidt god olivenolie, citron og friskhøvlet parmesan på toppen. Og så man man jo også lægge asparges viklet i røget bacon på havegrillen ...

Læs mere
Kartoffelsalat med nye kartofler
Opskrifter & råvarer
Kartoffelsalat med nye kartofler, rygeost, radiser, agurk og purløg 

Nye kartofler er noget af det første, der signalerer sommer. De små, fine knolde har en mild og ren smag, som gør dem perfekte i en klassisk kartoffelsalat – især når de får selskab af sprøde radiser, saftig agurk og en cremet dressing med rygeost og purløg.

Det er en enkel ret med masser af smag,…

Læs mere
ækre muffins med bærmos, æble, gulerod og nødder
Forår
Sunde muffins - Saftige, sødmefulde og lige til at tage med på farten 

Disse muffins er et hit i madkurven, på skovturen eller som hurtig snack i en travl hverdag. De er fyldt med frugt, gulerødder og nødder – og ikke mindst en hjemmelavet bærmos, der gør dem ekstra bløde og velsmagende uden at kræve meget sukker eller fedtstof.

Dejen røres hurtigt sammen, og…

Læs mere
Rabarbercrumble med mandler
Opskrifter & råvarer
Rabarbercrumble opskrift 

Ingen kager slår rabarbercrumble. En skøn dessert med syrlig rabarberkompot under en sprød, sød crumble. Et lille strejf af kanel og de knasende mandler fuldender den uimodståelige smag, der gør rabarbercrumble til en absolut favorit blandt både børn og voksne.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Michelle Kristensen – Sund is - Politikens Forlag
Michelle Kristensen – Sund is

Hvordan laver man is, der både er sund, nem at lave og smager som en drøm?

I bogen 'Sund is' deler Michelle Kristensen 50 helt unikke opskrifter på is, du kan nyde med god samvittighed – uanset om du bruger ismaskine, Ninja Cream*, blender eller bare en fryser.

Læs mere
Rugbrødsglæde – bag lækkert surdejsrugbrød af Åse Solvej Hansen – lær at bage det perfekte rugbrød
Åse Solvej Hansen - Rugbrødsglæde

Der er en særlig glæde ved at bage sit eget rugbrød – duften, smagen og følelsen af at skabe noget fra bunden. 'Rugbrødsglæde – bag lækkert surdejsrugbrød' giver dig en grundig introduktion til surdejsbagning, så du nemt kan lave velsmagende og næringsrige rugbrød hjemme i dit eget køkken.

Læs mere
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Shopping
^