Browniebund
- 150 g mørk chokolade
- 100 g smør
- 2 æg
- 1 dl. majsstivelse
- 1 dl rørsukker
- 1 tsk bagepulver
Tilbered browniebunden:
- Hak chokoladen.
- Smelt smør og chokolade sammen i mikroovnen eller over et vandbad.
- Tag det af varmen, og bland æg, majsstivelse, sukker og bagepulver i.
- Bland det godt sammen, men lidt forsigtigt, helst med en gummidejskraber eller en grydeske. Et piskeris kan få dejen til at falde fra hinanden.
- Hæld dejen i en smurt og rapsdrysset springform ca. 24 cm i diameter.
- Bag bunden i ca. 20 minutter ved 175 grader, og stil den derefter i køleskabet natten over under husholdningsfilm.
Hindbærpannacotta
- 2 blade husbas
- 3 dl frosne hindbær
- 2 dl piskefløde
- ½ del sukker
Tilbered pannacottaen:
- Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 5 minutter.
- Kog fløden op med hindbær og sukker. Pisk det jævnt med en stavblender, og si derefter hindbærkernerne fra (eller lad dem være, hvis du foretrækker det)
- Tag husblassen op og smelt den i hindbærfløden.
- Hæld pannacottaen op i en springform foret med husholdningsfilm ca. 24 cm i diameter og helst i samme størrelse, som du brugte til browniebunden.
- Sæt den i fryseren natten over.
Mousse
- 2 blade husblas
- 200 g mør chokolade af god kvalitet
- 5 dl piskefløde
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- ½ dl sukker
Tilbered mousse:
- Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 5 minutter.
- Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad
- Pisk 4 dl piskefløde til blødt skum, og pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps
- Tag husblassen op, og smelt den i den sidste dl. Piskefløde
- Hæld blandingen i æggesnapsen, og vend det hele med den smeltede chokolade
- Kom hurtigt halvdelen af flødeskummet i, vend resten i lidt efter lidt, og rør det forsigtigt sammen til en glat og fin mousse
Sådan samles/monteres kagen:
- Læg browniebunden nederst i en springform på ca. 24 cm i diameter
- Læg derpå den frosne pannacotta oven på browniebunden
- Hæld den nylavede chokolademousse over til sidst, og ryst formen lidt, eller bank den let mod bordet, så alle luftbobler forsvinder, og overfladen bliver helt jævn
- Pak formen ind i husholdningsfilm og sæt den i fryseren natten over, til kagen er helt stiv.
- Når der så skal være gilde, tages kagen ud nogle timer forinden, dekoreres f.eks. med chokoladesauce, friskebær/frugter eller nødder.
- Stil kagen i køleskabet, og lad den tø langsomt op nogle timer inden servering.
Tip:
- Når man laver chokolademoussekagen og gerne vil skjule kanterne på brownien og pannacottaen på kagens sider, kan man skære et par centimeter af kanterne på brownien og pannacottaen, eller man kan bruge en lidt mindre form til brownie og pannacotta, og en større til montering af kagen. På den måde løber chokolademoussen over, og skjuler overgangene mellem lagene.
Opskriften er bragt med tilladelse af Forlaget Politiken.