Få den autentiske smag af Italien med bruschetta con cannellini e olio nuovo. En særlig, herlig hyldest til det rustikke køkken.

Opskrift på italiensk bruschetta con cannellini e olio nuovo 

Bruschetta er en klassisk italiensk forret, der stammer fra det centrale Italien, særligt regionen Toscana. Denne enkle, men smagfulde ret har sine rødder i bondetraditioner, hvor brød blev genbrugt ved at riste det og gnide det med hvidløg og olie for at give det nyt liv. Det er en perfekt måde at bruge daggammelt brød på og skabe en lækker appetizer.

Brødet, der anvendes til bruschetta, er typisk et rustikt, surdejsbrød eller andet godt landbrød med en sprød skorpe og en sej krumme. Når brødet ristes, opnår det en perfekt balance mellem sprød og blød, hvilket gør det ideelt som base for en bred vifte af tilbehør.

Smagen af det ristede brød kombineret med den runde smag af olio nuovo, de cremede cannellini-bønner og den aromatiske hvidløg giver en harmonisk og tilfredsstillende oplevelse for ganen.

Bruschetta con cannellini e olio nuovo er en fejring af enkelthed og kvaliteten af få, men fremragende ingredienser. Det er et vidnesbyrd om det italienske køkkens filosofi, hvor man med respekt for råvarerne skaber retter, der er både smagsfulde og nærende.

Her er opskriften på bruschetta med cannellini-bønner og olio nuovo:

Ingredienser:

 • 1 dåse cannellini-bønner (drænet og skyllet)
 • 4 skiver godt brød (fx surdejsbrød)
 • 2 fed hvidløg (skåret i halve)
 • Olio nuovo (nyhøstet olivenolie)
 • Flagesalt
 • Friskkværnet sort peber
 • Friske krydderurter (fx persille eller basilikum)

Sådan gør du:

Forberedelse af brødet:

 1. Forvarm ovnen til 200°C.

 2. Læg brødskiverne på en bageplade og rist dem i ovnen, indtil de er gyldne og sprøde (ca. 5-7 minutter). Alternativt kan du grille brødet på en grillpande.

Forberedelse af bønnerne:

 1. Dræn og skyl cannellini-bønnerne grundigt.

 2. Læg dem i en skål og mos dem let med en gaffel. De skal ikke være fuldstændigt purerede, men blot lidt knuste, så de nemmere kan blive på brødet.

Forberedelse af bruschetta:

 1. Tag brødet ud af ovnen og gnid straks hver skive med de halve hvidløgsfed, mens brødet stadig er varmt. Dette giver en dejlig hvidløgssmag.
 2. Fordel de mosede cannellini-bønner jævnt på hver brødskive.
 3. Drys med flagesalt og friskkværnet sort peber efter smag.
 4. Dryp generøst med olio nuovo over bønnerne.

Pynt og servering:

 1. Hak de friske krydderurter og drys dem over bruschettaen.
 2. Server straks, mens brødet stadig er sprødt.

Tip:

Olio nuovo er den første olivenolie fra den nye høst og har en frisk, frugtagtig smag, som er fantastisk til denne enkle bruschetta. Hvis du ikke kan få fat i olio nuovo, kan du bruge en god kvalitet ekstra jomfru olivenolie.

Opskrift: Grillet rødspætte
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grillet rødspætte med nye kartofler 

Rødspætte kan købes hele året, men der er nogen, der mener, at den er bedst i det sene forår og tidlig sommer. Og det er jo helt perfekt, for så kan den få en tur på grillen.

Læs mere
Hjemmelavede BBQ-sauce & marinader
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: BBQ-sauce & marinader  

Det er jo krydderierne og marinaderne, som giver det sidste ekstra pift til grillkødet, og med disse to opskrifter på BBQ-sauce og marinade kan du forvandle ethvert stykke kød til en kulinarisk oplevelse.

Læs mere
Opskrifter med nye kartofler
Opskrifter & råvarer
6 herlige sommeranretninger med nye kartofler 

Nye kartofler er en eftertragtet delikatesse, og lige nu ligger årets frilandskartofler klar i dagligvarebutikkerne. Her får du tips til tilberedning af de små knolde og idéer til lette, lækre sommeranretninger med kartofler.

Læs mere
Vegetaropskrift fra Camilla Skov
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstkogte nye kartofler med junigrønt 

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer den dejligste, vegetariske opskrift med sæsonens nye kartofler og hyldeblomst.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hyldeblomst som naturmedicin 

Nu blomstrer hylden med store, duftende blomsterskærme. Læs om hvordan hylden tidligere blev anvendt som folkemedicin og brugt mod både alvorlige og mindre alvorlige sygdomme som malaria, tandpine og begyndende forkølelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan tjekker du om et æg er friskt - og 20 andre interessante fakta om æg 

Kan æg fryses ned? Hvorfor lugter kogte æg? Er æg farligt for mennesker med forhøjet kolesterol? Indeholder æg vitaminer? I hvilket land spiser man flest æg? Hvad er forskellen på buræg, skrabeæg, frilandsæg og økologiske æg? Er det tilladt at holde høns i haven?

Når man tænker over det, så er æg…

Læs mere
Louisa Lorang opskrift
Opskrifter & råvarer
Louisa Lorang: Hashbrowns med pocheret æg, honning-bacon og hollandaise 

Nyd den klassiske, amerikanske morgenmadsret hashbrowns. De små gyldne, knasende kartoffelkager er den ultimative komfortmad - ikke mindst, når de serveres med med pocheret æg, honning-bacon og hollandaise. Opskriften til denne herlige ret er udarbejdet af den populære kogebogsforfatter og…

Læs mere
Opskrift: Spareribs på grillen
Opskrifter & råvarer
Amerikanske spareribs på grillen 

Ingen steder i verden har grill og barbeque så stolte traditioner og så stor kulturel betydning som i USA. Amerikanerne elsker deres ’Backyard barbeque parties’, og i nogle stater bliver BBQ dyrket så ivrigt, at der afholdes BBQ-festivaler og -konkurrencer.

Læs mere
Forår
Rabarbertid: Rabarberkompot og -tærte, -saft, -cocktail og -smoothie 

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de saftige, røde stilke fra jordbærrabarber, som er en af sæsonens første sorter.

Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og som tilbehør til isdesserter og yoghurt, såvel som til kompot til fjerkræ og ost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarbercrumble opskrift 

Ingen kager slår rabarber crumble. En skøn sommerdessert med den syrlige rabarberkompot i med den sprøde, søde crumble. Et lille strejf af kanel og de knasende mandler fuldender den uimodståelige smag, der gør rabarbercrumble til en absolut favorit blandt både børn og voksne.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Shopping
^