Få den autentiske smag af Italien med bruschetta con cannellini e olio nuovo. En særlig, herlig hyldest til det rustikke køkken.

Opskrift på italiensk bruschetta con cannellini e olio nuovo 

Bruschetta er en klassisk italiensk forret, der stammer fra det centrale Italien, særligt regionen Toscana. Denne enkle, men smagfulde ret har sine rødder i bondetraditioner, hvor brød blev genbrugt ved at riste det og gnide det med hvidløg og olie for at give det nyt liv. Det er en perfekt måde at bruge daggammelt brød på og skabe en lækker appetizer.

Brødet, der anvendes til bruschetta, er typisk et rustikt, surdejsbrød eller andet godt landbrød med en sprød skorpe og en sej krumme. Når brødet ristes, opnår det en perfekt balance mellem sprød og blød, hvilket gør det ideelt som base for en bred vifte af tilbehør.

Smagen af det ristede brød kombineret med den runde smag af olio nuovo, de cremede cannellini-bønner og den aromatiske hvidløg giver en harmonisk og tilfredsstillende oplevelse for ganen.

Bruschetta con cannellini e olio nuovo er en fejring af enkelthed og kvaliteten af få, men fremragende ingredienser. Det er et vidnesbyrd om det italienske køkkens filosofi, hvor man med respekt for råvarerne skaber retter, der er både smagsfulde og nærende.

Her er opskriften på bruschetta med cannellini-bønner og olio nuovo:

Ingredienser:

 • 1 dåse cannellini-bønner (drænet og skyllet)
 • 4 skiver godt brød (fx surdejsbrød)
 • 2 fed hvidløg (skåret i halve)
 • Olio nuovo (nyhøstet olivenolie)
 • Flagesalt
 • Friskkværnet sort peber
 • Friske krydderurter (fx persille eller basilikum)

Sådan gør du:

Forberedelse af brødet:

 1. Forvarm ovnen til 200°C.

 2. Læg brødskiverne på en bageplade og rist dem i ovnen, indtil de er gyldne og sprøde (ca. 5-7 minutter). Alternativt kan du grille brødet på en grillpande.

Forberedelse af bønnerne:

 1. Dræn og skyl cannellini-bønnerne grundigt.

 2. Læg dem i en skål og mos dem let med en gaffel. De skal ikke være fuldstændigt purerede, men blot lidt knuste, så de nemmere kan blive på brødet.

Forberedelse af bruschetta:

 1. Tag brødet ud af ovnen og gnid straks hver skive med de halve hvidløgsfed, mens brødet stadig er varmt. Dette giver en dejlig hvidløgssmag.
 2. Fordel de mosede cannellini-bønner jævnt på hver brødskive.
 3. Drys med flagesalt og friskkværnet sort peber efter smag.
 4. Dryp generøst med olio nuovo over bønnerne.

Pynt og servering:

 1. Hak de friske krydderurter og drys dem over bruschettaen.
 2. Server straks, mens brødet stadig er sprødt.

Tip:

Olio nuovo er den første olivenolie fra den nye høst og har en frisk, frugtagtig smag, som er fantastisk til denne enkle bruschetta. Hvis du ikke kan få fat i olio nuovo, kan du bruge en god kvalitet ekstra jomfru olivenolie.

Ketoboller med frø og chokolade
Opskrifter & råvarer
Ketoopskrift: Kernestykker med chokolade 

Opskriften på Jane Faerbers herlige kernestykker fra hendes bog 'LCHF - Året rundt'. Kernestykkerne er fulde af sunde frø, kerner og frø, og udarbejdet på Keto- og LCHF-kosts principper. Opskriften, der her er bragt med tilladelse fra Politikens Forlag, er super nem, og kan være en sund og lækker…

Læs mere
Sådan laver du den perfekte broccoli- og porretærte: En kombination af sprød tærtedej og friske grøntsager.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Madtærte - vegetarret med bcroccoli og porre 

Broccoli- og porretærte er en nem og lækker opskrift, perfekt til både frokostbordet og som en let middag. Med en sprød tærtedej og et fyld af friske grøntsager, kombineret med æg og ost, kan du hurtigt få sat en den dejlige tærte på bordet. Følg vores enkle trin-for-trin guide:

Læs mere
Foccacia med grøntsager og feta: Prøv Anne W. Ravns opskrift på foccacia, Madbrød med rødkål, rosenkål og broccoli
Opskrifter & råvarer
Foccacia brød i flere variationer 

Foccacia er et dejligt mættende madbrød, som fungerer perfekt til madpakker, mellemmaden og som tilbehør på middagsbordet. Her får du grundopskriften på en basisdej, der bages som bradepandebrød med den topping, du har allermest lyst til.

Læs mere
Brug butterdej til dine pølsehorn, og nyd den sprøde krumme og smørrets runde smag
Opskrifter & råvarer
Butterdejspølsehorn - Små sprøde mundfulde 

At bage pølsehorn med butterdej i stedet for almindelig dej har flere unikke fordele, der gør dem til en særlig lækker snack. Butterdej består af mange tynde lag dej og smør, hvilket giver en let og sprød tekstur, der adskiller sig fra den mere tætte og brødagtige konsistens af almindelig dej.

Med…

Læs mere
Fordærvet kød symptomer
Forbrugernyt
Mindsk risikoen for salmonella og campylobacter infektioner 

I sommervarmen er det ekstra vigtigt, at være opmærksom på, hvordan man håndterer og opbevarer sine madvarer. De sygdomsfremkaldende bakterier; salmonella og campylobacter, florerer i varmen, men følger man Sundhedsstyrelsens enkle anbefalinger, så mindskes risikoen for bakterieinfektioner…

Læs mere
Kreative jordbær opskrifter til sommeren, nye måder at nyde friske bær, fra salater til desserter
Opskrifter & råvarer
Sommeropskrifter: 4 nye måder at nyde friske jordbær på 

Sæsonen for danske jordbær er kort, så det gælder om at få mest ud af de fine bær, mens de stadig er at finde på hylderne. Hvis du kan bruge til inspiration, så kig med her, hvor vi præsenterer fire kreative, nye måder, at nyde dine friske jordbær på.

Læs mere
Opskrift: Pasta med spinat og champignon
Opskrifter & råvarer
Pastasalat med stor umami-smag 

Orker du ikke at stå i køkkenet i aften, så har vi en perfekt idé til et nemt og lækkert måltid med ingredienser, du formentligt allerede har liggende. I så fald kan sidegevinsten være, at du får ryddet ud i de 'glemte' grøntsagsrester i køleskabet - og måske også sparret lidt på madbudgettet.

Læs mere
Opskrift: Grillet rødspætte
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grillet rødspætte med nye kartofler 

Rødspætte kan købes hele året, men der er nogen, der mener, at den er bedst i det sene forår og tidlig sommer. Og det er jo helt perfekt, for så kan den få en tur på grillen.

Læs mere
Hjemmelavede BBQ-sauce & marinader
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: BBQ-sauce & marinader  

Det er jo krydderierne og marinaderne, som giver det sidste ekstra pift til grillkødet, og med disse to opskrifter på BBQ-sauce og marinade kan du forvandle ethvert stykke kød til en kulinarisk oplevelse.

Læs mere
Opskrifter med nye kartofler
Opskrifter & råvarer
6 herlige sommeranretninger med nye kartofler 

Nye kartofler er en eftertragtet delikatesse, og lige nu ligger årets frilandskartofler klar i dagligvarebutikkerne. Her får du tips til tilberedning af de små knolde og idéer til lette, lækre sommeranretninger med kartofler.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^