Til 8-10 personer
Ingredienser til browniebund
- 200 g god mørk chokolade, 70%
- 200 g smør, blødt
- 250 g flormelis
- 3 æg, str m/l, stuetemperatur
- 100 g mandelmel
- 50 g mandler
Ingredienser ostemasse
- 1 stk. vaniljestang
- 150 g flormelis
- 400 g neutral flødeost
- 2 æg, str. m/l
Ingredienser til brombærcreme
- 100 g friske brombær
- 75 g flormelis
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2 dl piskefløde
Ingredienser til bagte brombær
- 1 stk vaniljestang
- 50 g flormelis
- 150 g friske brombær
Ingredienser i øvrigt
- skovsyre
- 50 g friske brombær
Derudover skal der bruges
- Springform, 24 cm i diameter
Opskrift på browniebund
- Smelt chokoladen over vandbad.
- Smør og flormelis piskes luftigt.
- Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk, til det er godt indarbejdet.
- Mandelmelet tilsættes lidt efter lidt.
- Den smeltede chokolade tilsættes i en tynd stråle, imens der piskes forsigtig til massen er jævn og ensartet.
- Hak mandlerne groft, og vend i dejen.
- Hæd chokolademassen i en springform beklædt med bagepapir i bunden.
- Glat massens overflade med en kagespartel
Opskrift på ostemasse
- Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt vaniljekornene ud.
- Mas dem med lidt af flormelissen.
- Vaniljesukker, flormelis og flødeost piskes sammen.
- Æggene tilsættes et ad gangen.
- Pisk, til ostemassen er cremet og luftig.
- Hold godt øje med ostemassen, og pisk endelig ikke for længe, da osten kan skille, og cremen vil blive for tynd.
- Hæld ostemassen ud på browniedejen, og glat overfladen med en kagespartel.
- Bag kagen ved 170 grader varmluft i 40-45 min. Den skal være fast at røre ved, inden den tages ud (midten kan syne lidt bleg).
- Stil kagen på køl i mindst 1 time i formen.