God smag i munden i højtiden
Salgstallene fra dagligvarehandlen afspejler, at danskerne går op i dyrevelfærd, mener Helle Bossen, der er chefkonsulent i Økologisk Landsforening.
"Vi ser en stigende interesse hos danskerne for fødevarer, hvor der er taget hensyn til dyrenes velfærd i produktionen. Derfor har vi en klar forventning om, at salget af blandt andet økologiske ænder også vil stige i år og de kommende år," siger hun og fortsætter:
"Ved at vælge den økologiske andesteg er du sikker på, at anden har været ude under åben himmel og kunnet spise løs af græs og økologisk grovfoder, som er godt for dyrenes velbefindende. Det giver ekstra god smag i munden i højtiden," siger Helle Bossen og påpeger, at det er blevet væsentligt nemmere at finde en økologisk and til julemiddagen, nu hvor stort set alle discountbutikker og supermarkeder tilbyder enten ferske eller frosne øko-ænder.
Hvis man går op i, at anden har haft det godt, inden det kommer på middagsbordet, er der god grund til at vælge økologi, mener Dyrenes Beskyttelse, som anbefaler øko-ænder.
"Går man efter ænder med Ø-mærket, kan man være sikker på, at der er styr på dyrevelfærden. Her er der nemlig høje krav til, at ænderne kan udleve deres naturlige adfærd med blandt andet adgang til det fri og krav om dagslys," siger Pernille Fraas Johnsen.