4 personer
Camilla Plum: Marokkansk and med pomerans
Ingredienser
- 4 hele andelår
- 1 kg hele, flåede tomater
- et helt pillet hvidløg
- 2 store hakkede løg
- en fennikel i tern
- to blegselleristængler i skiver
- 3 spsk. olivenolie
- 1 spsk. spidskommen
- 1 tsk. mynte
- 2 friske laurbærblade
- 1 pomerans
- evt. en håndfuld lysebrune marokkanske oliven
- en spsk. groft salt
- sort peber
Opskrift
- Steg løg, selleri og fennikel gyldne i olivenolien, i en flad gryde eller sauterepande (et godt dyrt juleønske hvis man ikke har en i forvejen). Brun anden let oven i grøntsagerne, sammen med spidskommen. Hæld tomaterne i, sammen med krydderurterne, og vand til det dækker lårene.
- Lad det simre med låget lagt skævt på, så noget af væden kan fordampe, men ikke det hele. Kog sagte til lårene er meget møre. Vend i det en gang imellem. Det tager min. en time, som regel mere.
- Smag saucen til med pomeranssaften, og en sjettedel af den tynde orange skal skåret i julienne, og de eventuelle oliven. Hvis saucen er skøn og kraftig spiser man den som den er, ellers tager man lårene op og reducerer saucen ved høj varme til den er tilpas. Smag til med salt når den evt. er reduceret.
- Drys med resten af pomeransskallen