Kategorier: Jul  -  Julemad

Camilla Plum: Marokkansk and med pomerans 

"Det er i julemåneden, man skal spise denne vidunderlige marokkanske anderet," siger Camilla Plum om den skønne, marokkansk-inspirerede ret, som vi her bringer opskriften på.

Den er krydret med blandt andet frisk pomerans, som ellers er bedst kendt som krydderi i julens småkager og i aromatiske orangemarmelader, men som, med sin store smag og duft, også er et fantastisk krydderi til en julet gryderet.

"Det er en herlig nem ret, der passer sig selv - og så er der masser af skøn sauce til at svuppe op med."

4 personer

  Ingredienser

  • 4 hele andelår
  • 1 kg hele, flåede tomater
  • et helt pillet hvidløg
  • 2 store hakkede løg
  • en fennikel i tern
  • to blegselleristængler i skiver
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 tsk. mynte
  • 2 friske laurbærblade
  • 1 pomerans
  • evt. en håndfuld lysebrune marokkanske oliven
  • en spsk. groft salt
  • sort peber

  Opskrift

  1. Steg løg, selleri og fennikel gyldne i olivenolien, i en flad gryde eller sauterepande (et godt dyrt juleønske hvis man ikke har en i forvejen). Brun anden let oven i grøntsagerne, sammen med spidskommen. Hæld tomaterne i, sammen med krydderurterne, og vand til det dækker lårene.
  2. Lad det simre med låget lagt skævt på, så noget af væden kan fordampe, men ikke det hele. Kog sagte til lårene er meget møre. Vend i det en gang imellem. Det tager min. en time, som regel mere.
  3. Smag saucen til med pomeranssaften, og en sjettedel af den tynde orange skal skåret i julienne, og de eventuelle oliven. Hvis saucen er skøn og kraftig spiser man den som den er, ellers tager man lårene op og reducerer saucen ved høj varme til den er tilpas. Smag til med salt når den evt. er reduceret.
  4. Drys med resten af pomeransskallen
  Konfekt: Marcipan med saltkaramel
  Jul
  Konfektopskrift: Julehjerte med marcipan og salt-karamel 

  De fine julehjerter og -stokke er lavet af den lækreste, bløde marcipan med karamelsmag og salt. Det er en skøn kombination, som giver stor smag og fremhæver den herlige mandelsmag.

  Figurerne er super nemme at lave, og smager ikke kun helt forrygende, men ser også så fine ud på marcipanfadet – især…

  Læs mere
  Jul
  Opskrift af chocolatier Jesper Rahbek: Dadler med marcipan og lakrids 

  Søde dadler, blød marcipan, sprød chokoladeovertræk og fennikelfrøs subtile lakridsagtige smag på toppen.

  Læs mere
  Jul
  Juleblomster: 10 idéer til juledekoration med hvide blomster 

  Blomster er slet ikke til at undvære i julen: Amaryllis, tulipan, hyacint og julestjerne er så smukke og stemningsfulde i julens stilleben og til borddekorationer. De fås i alverdens farver, men de hvide står i særlig smuk kontrast til den mørkegrønne gran og den fine julestads.

  Læs mere
  Jul
  Sif Orellana: Tipoldemors æbleskiver  

  Hvis du endnu ikke rigtig er kommet i julehumør, så ved forfatter Sif Orellana lige hvad der skal til. For hvordan kommer man bedre fra start med julehyggen end med en god omgang hjemmebagte æbleskiver?

  Læs mere
  Jul
  Er det forkert at opmuntre børn til at tro på julemanden? 

  Er man heldig at tilbringe juleaften i selskab med små børn, så er der garanti for en festlig aften fuld af sprudlende humør og uforfalsket julebegejstring. Aftenens program skal helst være som sidste års, for når man er lille, er det trygt og rart på forhånd at vide, hvad der venter.

  Og børn er…

  Læs mere
  Jul
  Sære juletraditioner i andre lande 

  De danske juletraditioner synes mildest talt vindtørre sammenlignet med traditioner i andre lande; Der bliver spået i kaffegrums, tændt kæmpe bål, serveret 13 desserter juleaften, og støvlerne bliver fyldt med gaver og slik.

  Læs om sære russiske, franske, tyske, polske, portugisiske, irske,…

  Læs mere
  Jul
  10 helt unikke julespecialiteter i andre lande 

  Hvis man er småtræt af den danske julemad, så kan man jo lade sig inspirere af andre landes traditionelle juleretter.

  Måske skal flæskestegen, anden og rødkålen skiftes ud med spændende julespecialiteter som fx brasiliansk klipfisk, ungarsk karpesuppe, russisk salatanretning med syltede sild -…

  Læs mere
  Jul
  Julepynt fra julemandens værksted 

  Pynt til julegrenen, julens stilleben og juletræet med kulørt og stemningsfuld vintageinspireret julepynt fra blandt andet Bungalow, Speedtsberg, Brink Nordic og House Doctor. Klik på produkterne, og se forhandler og priser.

  Læs mere
  Jul
  DIY: 22 kreative gaveidéer 

  Julehilsner til venner og kollegaer og julegaver til hele familien ...

  Julen er fuld af hemmeligheder og søde overraskelser, og der er intet så dejligt, som at få en personlig gave, giveren selv har brugt tid og kreative kræfter på at fremstille. Her får du idéer til 22 nyttige, hjemmelavede gaver,…

  Læs mere
  Jul
  Julepynt: Hvid julestads 

  Hvid julepynt skaber en særlig smuk og elegant kontrast til den mørkegrønne gran. Se udvalget.

  Læs mere
  PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
  Nyhedsbrev
  Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
  Nye Bøger
  Den dovne vegetar, Camilla Skov

  Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

  Læs mere
  Bælgfrugt - Louisa Lorang

  Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

  Læs mere
  Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
  Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

  Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

  Læs mere
  Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

  Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

  Læs mere
  Shopping
  ^