30 stk.
Ingredienser
- 80 g mandler
- 1 god vaniljestang
- 180 g lyst rørsukker
- 200 g blødt smør
- 1 æg str. m/l
- 250 g hvedemel
Opskrift:
- Kog mandlerne i lidt vand i et par minutter og smut dem. lad dem tørre. Rist mandlerne i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 8-10 minutter. lad dem køle af.
- Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas dem sammen med lidt af sukkeret.
- Pisk vaniljesukker, sukker og blødt smør godt sammen. Pisk også ægget i.
- Blend mandlerne til mandelmel sammen med ca. 100 g af hvedemelet i en minihakker.
- Ælt mandelmelet og resten af hvedemelet i dejen.
- Kom halvdelen af mandeldejen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle og sprøjt vaniljekranse ud på en bageplade beklædt med bagepapir. De skal være ca. 6 cm i diameter.
- Fyld resten af dejen i sprøjteposen og gentag.
- Bag kagerne i ovnen ved 210 grader varmluft i ca. 10-13 minutter. De skal være gyldne i farven, men husk at holde øje med dem undervejs, så de ikke bliver brændte.
- Køl vaniljekransene af på en bagerist. Opbevar dem i en kagedåse med tætsluttende låg.
Tip!
Du kan også sprøjte en stor krans af dej op, som kan serveres for gæsterne og brækkes i stykker ved bordet.