Som hele Danmarks kogekone og forfatter til den smukke og inspirerende kogebog 'Jul', er det ingen hemmelighed, at Camilla elsker julen og er vild med alt, hvad der hører julen til.
Hvert år bliver der julehygget hjemme på gården, hvilket man ved selvsyn kan opleve ved det hyggelige julemarked, men også læse meget mere om i julebogen. Her præsenterer hun alskens godt i såvel den traditionelle som mere eksotiske versioner af julens mad akkompagneret af anekdotestof om oprindelsen af råvarer, retter og traditioner.
Fra bogen bringer vi her opskriften på hendes skønne æbletoddy.
ÆBLETODDY
til 15 personer
- 4 l ufiltreret æblesaft eller virkelig god æblemost
- mindst 4 dl brun, god rom, gerne en hel flaske
- 200 g rørsukker
- 1 flækket vaniljestang, skåret i tynde skrå stykker
- 10 stjerneanis
- saft af 1 citron
- tyndt skrællet gul skal af citronen
- 1 spsk kardemommefrø
"Man skal tage mængden af sukker og citron med et gran salt, hvis saften er enten meget sur eller sød skal der justeres", siger Camilla Plum.
Kom alt undtagen rom i en gryde og varm op. Lad det trække et par timer, gerne til næste dag. Ved serveringen varmes op igen, til lige under kogepunktet, hæld rommen i og nyd din Æbletoddy mens den er varm!