Ingredienser til 4 personer
- Lidt andefedt (alternativt smør eller olie)
- ½ kg fint snittet rødkål
- 2 dl hindbæreddike (eller anden frugteddike)
- Saften af 2 økologiske appelsiner
- 8 stk. allehånde (fjernes inden servering)
- 8 stk. kardemomme (fjernes inden servering)
- 4 stænger kanel (fjernes inden servering)
- 2 stk. stjerneanis (fjernes inden servering)
- 15 stk. nelliker (fjernes inden servering)
- 6 spsk ribsgelé
- 6 spsk sukker
- 2 spsk salt
- Friskkværnet peber
- 2 spsk sorte sesamfrø
Sådan gør du
- Varm lidt andefedt på en sautérpande og tilsæt den fintsnittede rødkål. Lad det stege i ca. 3 minutter, så det falder let sammen.
- Tilsæt krydderierne (allehånde, kardemomme, kanelstænger, stjerneanis og nelliker), ribsgelé, sukker og friskkværnet peber. Rør det hele godt sammen.
- Hæld hindbæreddiken og appelsinsaften over rødkålen og vend det grundigt rundt.
- Skru ned for varmen og lad rødkålen simre ved lav varme i ca. 20-25 minutter, indtil den er mør og krydret. Rør jævnligt i retten.
- Vigtigt: Fjern alle krydderierne (allehånde, kardemomme, kanelstænger, stjerneanis og nelliker) inden servering.
- Drys med sorte sesamfrø lige inden servering for et dekorativt og smagfuldt pift.
Tip
For at gøre det lettere at fjerne krydderierne kan de samles i en lille stofpose (krydderipose). Det gør dem nemme at fiske op, når retten er færdig. Poserne finder du blandt andet hos Dansk Hjemmeproduktion.