Det er en herlig mundfuld, og kommer fra kogebogen 'Alle Aarstidernes livretter', som kan lånes på biblioteket.
Hvis du vil vide mere om Aarstiderne og deres madservice, som ikke mindst hitter i julen, så klik ind på aarstiderne.com
Ingredienser
- 5 dl tørrede dadler uden sten
- 3 dl mandler
- 1 dl valnøddekerner
- 1 dl havregryn
- friskpresset saft og fintrevet skal af ½ appelsin
- 1/8 vaniljestang
- ½ tsk stødt kanel
- 1 drys kværnet peber
- ¼ tsk stødt muskatnød
- 2-3 spsk kokosolie eller mandelolie
- evt. tørrede gojibær, kokosmel eller kakaopulver
Opskrift
- Kom dadler, mandler, valnødder, havregryn, appelsinsaft og –skal, vaniljestang med korn hakket i mindre stykker samt kanel, peber, muskatnød og olie i en foodprocessor. Tænd og lad foodprocessoren køre i et par minutter, indtil det hele samler sig til en fast masse.
- Tril massen til kugler og server. Lav evt. forskellige kugler ved at trille dem i gojibær, kokosmel eller kakaopulver.