Skaldyr, safran-risotto og spinat

Skaldyr, safran-risotto og spinat  

Lækker kæreste-middag på 20 minutter

med skaldyr, safran-risotto og spinat

Lækker kæreste-middag på 20 minutter
med skaldyr, safran-risotto og spinat

Til 2 personer

Det skal du bruge:
I pose Knorr Risotto Milanese
6 store Black Tiger rejer
6 friske kammuslinger
1 bakke frisk babyspinat
Brøndkarse (til pynt)
Evt. lidt friskpresset hvidløg
Salt & peber

Marinade til de to slags skaldyr:
Lidt olivenolie,
Lidt friskpresset citron
Lidt friskrevet ingefær og lidt hvidløg
Salt & peber

Sådan gør du:
Fjern skallen fra tigerrejerne, men lad halespidsen sidde tilbage. Husk at fjerne tarmen med spid-sen af en skarp kniv (den sorte streng, som er let at se på ryggen af rejerne). Skyl kammuslingerne og dup dem tørre med lidt køkkenrulle.

Rør marinaden sammen, fordel den i to små skåle og vend rejer og kammuslinger i hver sin skål.

Åbn Knorr Risotto Milanese og følg den meget enkle brugsanvisning. Du kan vælge at erstatte lidt af vandet med hvidvin. Sørg for tilberedning ved svag varme og rør jævnligt for at undgå, at din ’kæreste-risotto brænder på.

Skyl baby-spinaten grundigt i flere hold koldt vand og dub den tør i et rent viskestykke eller køkkenrulle.

Lynsteg de marinerede rejer i lidt olivenolie til de bliver lyserøde. Brug en anden lille pande og steg kammuslingerne ved høj varme på begge sider til de får lidt farve (endelig ikke for meget – så bliver de tørre).

Vend den rensede baby-spinat hurtigt i en gryde eller sauterpande med lidt smeltet smør og krydr med salt og peber. Spinaten skal kun lige falde sammen og må endelig ikke få for meget varme.

Anret rejer, kammuslinger, spinat og den rygende varme Risotto Milanese på varme tallerkener (du kan varme dem i ovnen) og pynt med lidt frisk brøndkarse. Drys evt. lidt parmesanflager over din risotto.

Server straks og få garanti for en vellykket kærestemiddag, som du kan tilberede på kun 20 mi-nutter.

Vælg en lækker Chardonnay eller måske lidt friske bobler, hvis det skal være ekstra festligt.

Velbekomme!

Iransk køkken: Dessert
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum: Iransk frugtsalat med safran og granatæble 

Julen behøver ikke kun at byde på de traditionelle desserter som risalamande. Camilla Plums opskrift på iransk frugtsalat er et frisk og aromatisk alternativ med safran, granatæble og tørrede frugter. Den smukke, farverige dessert tilføjer julen nogle spændende og eksotiske smagsoplevelser, og…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ny forskning: Derfor er nødder særligt vigtige for ældre 

Vidste du, at en håndfuld nødder om dagen kan gøre en markant forskel for din sundhed? Ny forskning viser, at nødder ikke kun er en velsmagende snack, men også kan hjælpe med at forlænge livet, reducere risikoen for demens og forebygge fysisk handicap – særligt for dem over 70 år.

Læs mere
Hjemmelavet rustikt brød med kvark og rugmel
Opskrifter & råvarer
Rustikt madbrød – Nem opskrift med sprød skorpe og saftig krumme 

Dette rustikke madbrød er perfekt i hverdagen, og sprøde skorpe og saftige krumme er det en alsidig favorit, der passer til alt fra supper og salater til ostebordet. Dejen røres hurtigt sammen og hæver natten over i køleskabet, så du nemt kan bage frisk brød næste dag – uden stress.

Denne opskrift…

Læs mere
Opskrift: Perfekte valnøddeboller til både morgenmad og frokost – fyldt med næring og smag.
Opskrifter & råvarer
Valnøddeboller med hvedeklid 

Disse valnøddeboller med hvedeklid er yderst alsidige og ikke kun en dejlig, mættende måde at starte dagen på, men også perfekte til madpakken med hjemmelavet hummus, pålæg og grøntsager.

Bollernes fyldige smag og rustikke karakter gør dem også ideelle som tilbehør til varme, cremede supper, hvor…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
12 lækre brødopskrifter: Fra klassikere til moderne fortolkninger 

Brød er en af vores mest populære og alsidige fødevarer. Uanset om man foretrækker den sprøde skorpe fra en klassisk baguette, den fyldige smag af valnøddeboller, eller det lette bid af hjemmebagte bagels, så findes der altid en god opskrift.

Her får du 12 lækre brødopskrifter, der spænder fra…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Mortensaften: En snigpremiere på julens smagsoplevelser 

Søndag, den 10. november, er det tid til at fejre Mortens Aften – en anledning til at samles om de første julelækkerier. Selvom traditionen de senere år er gledet lidt i baggrunden, er Mortensaften stadig en hyggelig mulighed for at mødes med familie og venner. Med denne aften kan du tage forskud på…

Læs mere
Sådan vælger du mørk chokolade med høj kvalitet og god smag.
Opskrifter & råvarer
Forbrugerrådet Tænk: Sådan finder du den bedste mørke chokolade 

En ny test fra Forbrugerrådet Tænk afslører, at pris og kvalitet ikke nødvendigvis hænger sammen, når det kommer til mørk chokolade.

Testen, der omfatter 11 forskellige mærker med et kakaoindhold mellem 70-72 %, afslører en bred smagsvariation, der primært skyldes forskelle i kakaobønnernes…

Læs mere
Frikadeller med sprød rødbede-æblesalat for en klassisk dansk middag
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Frikadeller med sprød rødbede-æblesalat 

Denne opskrift giver de klassiske frikadeller et skønt løft med et strejf af timian og en farverig rødbede-æblesalat, som tilføjer den perfekte balance af syre og sødme. Salaten af revet rødbede og æble med et hint af balsamico løfter frikadellerne til nye højder.

Og her er et tip: Lav dobbelt…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagels - Nemt og lækkert til morgenbordet og madpakken 

Bagels er alsidige små brød, der både kan nydes plain, med smør, eller som mere fyldig sandwich med fx cream cheese og pålæg, hvilket gør den helt perfekt som en del af morgenmaden, madpakken og som en hurtig snack på farten. Her deler Karolines Køkken opskriften på skønne bagels med et fint twist…

Læs mere
Moules Marinières – en lækker og nem opskrift med blåmuslinger
Opskrifter & råvarer
Moules Marinières - Friske muslinger med grønsager og krydderier 

Blåmuslinger er tidens populære delikatesse, og samtidig overraskende nemme at tilberede. I den klassiske opskrift, Moules Marinières, dampes de friske muslinger med grønsager og krydderier, og serveres med hvidløgsbrød eller friskbagt flutes med Aioli.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^