Skaldyr, safran-risotto og spinat

Skaldyr, safran-risotto og spinat

Skaldyr, safran-risotto og spinat  

Lækker kæreste-middag på 20 minutter

med skaldyr, safran-risotto og spinat

Lækker kæreste-middag på 20 minutter
med skaldyr, safran-risotto og spinat

Til 2 personer

Det skal du bruge:
I pose Knorr Risotto Milanese
6 store Black Tiger rejer
6 friske kammuslinger
1 bakke frisk babyspinat
Brøndkarse (til pynt)
Evt. lidt friskpresset hvidløg
Salt & peber

Marinade til de to slags skaldyr:
Lidt olivenolie,
Lidt friskpresset citron
Lidt friskrevet ingefær og lidt hvidløg
Salt & peber

Sådan gør du:
Fjern skallen fra tigerrejerne, men lad halespidsen sidde tilbage. Husk at fjerne tarmen med spid-sen af en skarp kniv (den sorte streng, som er let at se på ryggen af rejerne). Skyl kammuslingerne og dup dem tørre med lidt køkkenrulle.

Rør marinaden sammen, fordel den i to små skåle og vend rejer og kammuslinger i hver sin skål.

Åbn Knorr Risotto Milanese og følg den meget enkle brugsanvisning. Du kan vælge at erstatte lidt af vandet med hvidvin. Sørg for tilberedning ved svag varme og rør jævnligt for at undgå, at din ’kæreste-risotto brænder på.

Skyl baby-spinaten grundigt i flere hold koldt vand og dub den tør i et rent viskestykke eller køkkenrulle.

Lynsteg de marinerede rejer i lidt olivenolie til de bliver lyserøde. Brug en anden lille pande og steg kammuslingerne ved høj varme på begge sider til de får lidt farve (endelig ikke for meget – så bliver de tørre).

Vend den rensede baby-spinat hurtigt i en gryde eller sauterpande med lidt smeltet smør og krydr med salt og peber. Spinaten skal kun lige falde sammen og må endelig ikke få for meget varme.

Anret rejer, kammuslinger, spinat og den rygende varme Risotto Milanese på varme tallerkener (du kan varme dem i ovnen) og pynt med lidt frisk brøndkarse. Drys evt. lidt parmesanflager over din risotto.

Server straks og få garanti for en vellykket kærestemiddag, som du kan tilberede på kun 20 mi-nutter.

Vælg en lækker Chardonnay eller måske lidt friske bobler, hvis det skal være ekstra festligt.

Velbekomme!

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^