Lækker kæreste-middag på 20 minutter
med skaldyr, safran-risotto og spinat
Til 2 personer
Det skal du bruge:
I pose Knorr Risotto Milanese
6 store Black Tiger rejer
6 friske kammuslinger
1 bakke frisk babyspinat
Brøndkarse (til pynt)
Evt. lidt friskpresset hvidløg
Salt & peber
Marinade til de to slags skaldyr:
Lidt olivenolie,
Lidt friskpresset citron
Lidt friskrevet ingefær og lidt hvidløg
Salt & peber
Sådan gør du:
Fjern skallen fra tigerrejerne, men lad halespidsen sidde tilbage. Husk at fjerne tarmen med spid-sen af en skarp kniv (den sorte streng, som er let at se på ryggen af rejerne). Skyl kammuslingerne og dup dem tørre med lidt køkkenrulle.
Rør marinaden sammen, fordel den i to små skåle og vend rejer og kammuslinger i hver sin skål.
Åbn Knorr Risotto Milanese og følg den meget enkle brugsanvisning. Du kan vælge at erstatte lidt af vandet med hvidvin. Sørg for tilberedning ved svag varme og rør jævnligt for at undgå, at din ’kæreste-risotto brænder på.
Skyl baby-spinaten grundigt i flere hold koldt vand og dub den tør i et rent viskestykke eller køkkenrulle.
Lynsteg de marinerede rejer i lidt olivenolie til de bliver lyserøde. Brug en anden lille pande og steg kammuslingerne ved høj varme på begge sider til de får lidt farve (endelig ikke for meget – så bliver de tørre).
Vend den rensede baby-spinat hurtigt i en gryde eller sauterpande med lidt smeltet smør og krydr med salt og peber. Spinaten skal kun lige falde sammen og må endelig ikke få for meget varme.
Anret rejer, kammuslinger, spinat og den rygende varme Risotto Milanese på varme tallerkener (du kan varme dem i ovnen) og pynt med lidt frisk brøndkarse. Drys evt. lidt parmesanflager over din risotto.
Server straks og få garanti for en vellykket kærestemiddag, som du kan tilberede på kun 20 mi-nutter.
Vælg en lækker Chardonnay eller måske lidt friske bobler, hvis det skal være ekstra festligt.
Velbekomme!