(4 stk.)
Brød
- 4 stk grovboller eller rugbrød
Spread
- 200 g. flødeost
- 2 fed knust hvidløg
- 6 spsk. hakket frisk basilikum
- Havsalt og friskkværnet peber
Fyld
- 8 skiver røget laks
- ½ agurk, skåret i skrå skiver
- 2 tomater
- 1 bakke blandede salatskud
- Lidt olivenolie
Sådan gør du
- Rør flødeost, hvidløg og basilikum sammen, og smag til med salt og peber.
- Smør grovbollerne med spread, fordel laksestykkerne ovenpå og derefter agurk.
- Skær tomaterne i både; fjern kerner og stilk, og skær dem i tynde strimler.
- Skyl og slyng salatskuddene, og dryp dem med lidt olivenolie.
- Kom tomater og salat på laksen, og krydr med peber og frisk basilikum.
Opskriften er udviklet og bragt med tilladelse af det svenske Pågen, der bager perfekte brød i mange varianter til enhver sandwich.