Nyd agurken til sommerens kyllinge- og fiskeretter, kartoffelsalaten og tzatziki. Her bringer vi et par dejlige opskrifter ..
Kategorier: Opskrifter & råvarer - Årstidens råvarer

Sæson: Agurk - Sommerens alsidige grøntsag

Foto: Henrik Freek
Lone Kjærs sommeropskrift på kylling i gryde med frisk agurkesalat og sød rabarberkompot
2 personer
Ingredienser
Kylling
- ½ hel kylling
- fint salt
- ½ bundte persille
- ½ citron
- friskkværnet peber
Agurkesalat
- ½ agurk
- 1 tsk fint salt
- ½ dl lagereddike
- 1 dl vand
- 1 1/2 spsk sukker
- friskkværnet peber
Rabarberkompot
- 175 g rabarber (250g rensede)
- 40 g sukker
- kornene fra 1/2 vaniljestang
Sådan gør du
Kylling
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Rens kyllingen og tør den. Drys kyllingen med salt både indvendig og på skindet.
- Fyld kyllingen med persille og citron skåret i kvarte. Bind kyllingen sammen.
- Læg kyllingen i et smurt ovnfast fad.
- Krydr med peber og steg kyllingen i ovnen i ca. 1 time til den er gylden.
Agurkesalat
- Skær agurken i tynde skiver med en kniv eller på et mandolinjern.
- Kom agurkeskiverne i en skål og drys med salt. Lad dem stå ca. 20 min.
- Skyl agurkerne fri for salt.
- Rør eddike, vand og sukker sammen og vend med agurkeskiverne.
- Lad agurkesalaten trække smag så længe som muligt.
- Kværn peber over agurkerne.
Rabarberkompot
- Skær rabarberne i små stykker á ca. 1-2 cm.
- Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og stang i en gryde og kog ved svag varme i ca. 10 min.
- Tag vaniljestangen op og afkøl kompotten.
Tip! Server retten med nye kartofler
Kilde: Dansk Gartneri, Sæson

Grillet hvilling med basilikum og nudelsalat
4 personer
Ingredienser
- 500 g hvilling i filet
- ½ bundt basilikum
- 1 spsk. olivenolie
- Salt og peber
Nudelsalat
- 200 g ægnudler
- 1 agurk
- 200 g cherrytomater
- 3 forårsløg
- ½ bundt koriander
- 1-2 spsk sesamolie
- 1-2 spsk sojasauce
- 1 spsk. sort sesam
- 2 små chilier
- 2 lime
Sådan gør du
- Kog nudlerne efter pakkens anvisning.
- Halvér agurken, fjern kernerne og snit den i stykker på ½ cm. Halvér tomaterne, snit forårsløgene, chili og korianderen.
- Vend nudlerne med sesamolie, soja og grønsager.
- Læg fisken ud på et stykke bagepapir med skindsiden nedad og krydr godt med salt og peber.
- Hak basilikum groft og fordel den på fisken.
- Skær fisken ud i stykker på ca. 10 cm og rul dem til små, faste ruller. Sæt 2 ruller på et grillspyd og grill fisken i en forvarmet ovn på grill i ca. 2-3 minutter indtil den er gylden og sprød.
- Servér med nudelsalat, drys med sesam og halverede lime. Anden egnet fisk: Hornfisk
Kilde: Fiskebranchen