12-14 stk.
Ingredienser:
- En portion havregrød af 2 dl havregryn og 4 dl vand
- 15 g gær
- 2 dl laktosefri yoghurt naturel
- 1 spsk. ahornsirup
- 1,5 tsk. salt
- 150 g fuldkornsrismel
- 250 g fuldkornsspeltmel
- 20 g fiberHUSK®
Opskrift:
- Lav først havregrøden.
- Lad havregrøden køle af til den blot er lun.
- Opløs gæren i yoghurten – bland yoghurt-gær-blandingen i havregrøden.
- Tilsæt sirup og salt.
- Rør melet og fiberHUSK® i dejen lidt ad gangen. Da dejen er klæbrig, kan det være en fordel at lave den i en røremaskine.
- Stil dejen til hævning i køleskabet natten over.
- Næste dag formes bollerne med to spiseskeer, da dejen er klæbrig. Sættes på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag bollerne midt i ovnen i ca. 15 min. ved 200 grader.