Skal der godt brød på julebordet, så anbefaler Annemette Voss sine snoede urtebrød. "Det er hyggeligt og sjovt at bage, og der er masser af dejlig smag af krydderurter. Det vil gøre sig super godt sammen med den fede og salte mad, man spiser til jul."

Herligt urtebrød fra Annemette Voss 

Vil man have hjemmebagt brød der dufter og smager af mere, så foreslår Annemette Voss, at man prøver hendes opskrift på et skønt brød fuld af friske urter.

"Du bliver stensikkert fan af opskriften!" siger Annemette. "De her brød føles som en lille snack i sig selv, - lidt ligesom en pizzasnegl eller en kardemommesnurre. Sådan noget brød, der falder fra hinanden pga. fyldet og som får mundvandet til at løbe, og ikke mindst egner sig helt suverænt som madbrød til f.eks. suppe eller salat."

Opskriften, som Annemette her deler, er fra hendes bog 'Den Anden Brødbog', som samler nemme, brugbare på dejligt brød.

2 urtebrød

Sværhedsgrad: middel
Hævetid: 30 + 40 min
Bagetid: 20-23 min

Dej 

  • 25 g gær
  • 2,5 dl koldt vand 
  • 1 æg, str m/l
  • 1 spsk sukker
  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk fint salt 
  • 50 g blødt smør

Urtesmør

  • 50 g blødt smør
  • 1 stor sammenpresset håndfuld friske urter - f.eks. persille, basilikum, timian, rosmarin
  • 1 fed hvidløg
  • 25 g hasselnødder
  • 20 g revet parmesan
  • 1-2 spsk olivenolie

I øvrigt

  • 1 æg, til pensling

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet. Tilsæt æg, sukker og hvedemel og ælt dejen sammen på en røremaskine med dejkrog ved lav hastighed. I starten fremstår dejen ret hård og tung i det, men bare fortsat med at lade dejen ælte, så vil den blive mere smidig og blank efter et par minutter. Tilsæt da salt og smørret i små bidder. Lad dejen ælte yderligere 3-4 min ved lav hastighed til den er helt blank og smidig og slipper skålens sider. 
  • Form dejen til en kugle og læg den til hævning i 30-40 min til dobbelt størrelse på en meldrysset bordplade under et fugtigt klæde. 
  • I mellemtiden blender du alle ingredienserne til urtesmørret sammen i en lille minihakker. Det skal blive til en cremet, smørbar, grovkornet masse. Juster konsistensen med olivenolie. 
  • Del dejen i to og rul hver del ud til at rektangel på ca 40x50 cm. Fordel et tyndt lag urtesmør på hvert rektangel. Rul dernæst dejen sammen på den lange led til en stram ’roulade’, - ligesom når du laver kanelsnegle. 
  • Skær dejrullerne over på den lange led, så du har 4 lange overskårne dejstykker, hvor du tydeligt kan se striberne på langs fra urtesmørret. Sno dem sammen to og to til to aflange snoede urtebrød, hvor du gør dig umage med at lade snitfladen pege opad, så striberne ses tydeligt. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Lad urtebrødene hæve ved stuetemperatur under et klæde i 40 min til dobbelt størrelse. Varm i mellemtiden ovnen op til 210 grader varmluft. Pensl brødene med æg og bag dem i den varme ovn i 20-23 min til de er gyldne og sprøde på overfladen. 
  • Køl brødene helt af på en bagerist.  
  • Tip: Brødene er fryseegnede. 

 

Den Anden Brødbog 

Med 'Den anden brødbog' af Annemette Voss Fridthjof, vil du have succes, når du går i køkkenet og ønsker lækkert brød i hverdagen.

Bogen er spækket med nemme, brugbare grundopskrifter, lette vejledninger, bageteknik og -viden samt mere end 50 opskrifter, der er baseret på let tilgængelige ingredienser, og som egner sig til en hverdag, der indeholder både groft og sødt brød.

Prøv Annemettes klassiske rugbrød, brioche burgerboller, forbagte pizzabunde, formbrød og ciabattaflutes, og få også hende yndlingsopskrifter på sprøde frøsnappere og genbrugsboller. Med det store udvalg, bliver det aldrig kedeligt at prøve noget nyt.

Bemærk, at bogen, via QR-koder, linker til til en række små, simple videoguides, så du føler dig helt tryg og sikker ved teknikkerne bag opskrifterne.

Titel: Den Anden Brødbog
Forfatter: Annemette Voss Fridthjof
Fotograf: Claudia Dons
Bestilling: Bogen kan købes hos din lokale boghandel eller bestilles online.

Banankage eller muffins? Find den bedste opskrift på svampet kage med overmodne bananer
Opskrifter & råvarer
Banankage eller bananmuffins? 

Hvad gør man, når man står med tre overmodne bananer? Man bager da banankage!

Banankage er en klassiker, der både er nem at lave og en god måde at undgå madspild på. Den kan enten bages som en hel kage i en bradepande, som muffins til den hurtige snack – eller i den traditionelle version: I en…

Læs mere
Fødevarepriser: De bedste tips til at spare på madbudgettet og reducere spild
Miljø
Høje fødevarepriser? Sådan får du pengene til at række længere 

Madspild er ikke kun et miljøproblem – det er også en økonomisk udfordring. Med fødevarepriser, der er steget med næsten 25% siden 2021, mærker de fleste det i husholdningsbudgettet. Samtidig viser nye tal, at hver femte dansker er bekymret for de stigende priser.

Men ved at planlægge vores…

Læs mere
Fødevarepriser: I takt med stigende fødevarepriser er det blevet vigtigere end nogensinde at få mest muligt ud af sine råvarer
Miljø
Spar på madbudgettet: Sådan genbruger du rester af kødsauce til nye retter  

Pasta med kødsauce er en klassiker i mange danske hjem, men ofte ender der en rest i køleskabet, som enten bliver glemt eller smidt ud. I stedet for at lade den gå til spilde, kan du forvandle resterne til nye, lækre retter, der både sparer penge og minimerer madspild. Med lidt kreativitet kan en…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bag et 80´er hit: Minirugbrød med chokolade 

Hvis du var barn i 80’erne eller 90’erne, så husker du måske det sprøde, lækre skolerugbrød, som både kunne købes i skoleboden eller hos bageren. Saftigt indeni og med en sprød skorpe udenpå. I dag er der langt mellem de små brød hos bageren, men hvis der skal bages i weekenden, så kan vi varmt…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Anzac småkager – en sundere version af en klassiker 

En Anzac småkage er ikke bare en småkage – den er et lille stykke historie, der oprindeligt blev udviklet under 1. verdenskrig til soldater fra Australian and New Zealand Army Corps (ANZAC). Med enkle ingredienser som havregryn, sukker, kokosmel og gylden sirup kunne småkagerne holde sig friske i…

Læs mere
Karry-kokos suppe med grønkål er en nem og sund vinterret
Opskrifter & råvarer
Karry-kokos suppe: Yndlings vintersuppen med grønkål, gulerod og blomkål 

Grønkål er en af vinterens mest næringsrige grøntsager, og dens alsidighed gør den til en oplagt ingrediens i sæsonens måltider. Med sin dybe grønne farve og sit høje indhold af vitaminer og mineraler giver grønkål dig både sundhed og smag til bordet.

Den kan bruges i alt fra salater og smoothies…

Læs mere
Farverige rodfrugter i sæson
Opskrifter & råvarer
Sæson: Kender du dine rødder? 

Kender du sæsonens skønne rødder: rødbede, grønkål, gulerod, hvidkål, peberrod, porre, pastinak, knoldselleri, jordskok, kartoffel, persillerod og rosenkål?

Lige nu bugner supermarkederne af alverdens fantastiske kilder til stor smag og vigtige vitaminer og mineraler. Dyk ned i fun facts om…

Læs mere
Nem gryderet – brug rester fra køleskabet til grundopskriften
Opskrifter & råvarer
Gryderet grundopskrift: Nem vintergryderet, der kan varieres i det uendelige 

Gryderetter er den perfekte ret til kolde vinteraftener. Med en enkel grundopskrift kan du skabe en smagfuld ret, der både varmer, mætter og giver dig mulighed for at bruge rester fra køleskabet: Der skal kun få ingredienser til, et par timer på komfuret – og voilà – så er der serveret!

Læs mere
Bagte rødbeder er nemme at tilberede - og helt perfekt tilbehør til vinterretter
Opskrifter & råvarer
Bagte rødbeder – en klassiker til vinterens retter 

Bagte rødbeder er ikke bare en flot kulørt ret, men smager skønt og fungerer perfekt som tilbehør til alt fra stegt andebryst, oksemørbrad og lammekoteletter, til kylling, vildtretter - og som en del af en vegetarisk menu.

Rødbeder er både alsidige og nemme at tilberede, og så er de kendt for…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for stenbiderrogn 

Stenbiderrognen har gjort sit indtog hos fiskehandlerne, og det er tegn på forår. Her får du en dejlig opskrift med de fine små rogn.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Shopping
^