Skal der godt brød på julebordet, så anbefaler Annemette Voss sine snoede urtebrød. "Det er hyggeligt og sjovt at bage, og der er masser af dejlig smag af krydderurter. Det vil gøre sig super godt sammen med den fede og salte mad, man spiser til jul."

Herligt urtebrød fra Annemette Voss 

Vil man have hjemmebagt brød der dufter og smager af mere, så foreslår Annemette Voss, at man prøver hendes opskrift på et skønt brød fuld af friske urter.

"Du bliver stensikkert fan af opskriften!" siger Annemette. "De her brød føles som en lille snack i sig selv, - lidt ligesom en pizzasnegl eller en kardemommesnurre. Sådan noget brød, der falder fra hinanden pga. fyldet og som får mundvandet til at løbe, og ikke mindst egner sig helt suverænt som madbrød til f.eks. suppe eller salat."

Opskriften, som Annemette her deler, er fra hendes bog 'Den Anden Brødbog', som samler nemme, brugbare på dejligt brød.

2 urtebrød

Sværhedsgrad: middel
Hævetid: 30 + 40 min
Bagetid: 20-23 min

Dej 

 • 25 g gær
 • 2,5 dl koldt vand 
 • 1 æg, str m/l
 • 1 spsk sukker
 • 500 g hvedemel
 • 1 tsk fint salt 
 • 50 g blødt smør

Urtesmør

 • 50 g blødt smør
 • 1 stor sammenpresset håndfuld friske urter - f.eks. persille, basilikum, timian, rosmarin
 • 1 fed hvidløg
 • 25 g hasselnødder
 • 20 g revet parmesan
 • 1-2 spsk olivenolie

I øvrigt

 • 1 æg, til pensling

Sådan gør du

 • Opløs gæren i vandet. Tilsæt æg, sukker og hvedemel og ælt dejen sammen på en røremaskine med dejkrog ved lav hastighed. I starten fremstår dejen ret hård og tung i det, men bare fortsat med at lade dejen ælte, så vil den blive mere smidig og blank efter et par minutter. Tilsæt da salt og smørret i små bidder. Lad dejen ælte yderligere 3-4 min ved lav hastighed til den er helt blank og smidig og slipper skålens sider. 
 • Form dejen til en kugle og læg den til hævning i 30-40 min til dobbelt størrelse på en meldrysset bordplade under et fugtigt klæde. 
 • I mellemtiden blender du alle ingredienserne til urtesmørret sammen i en lille minihakker. Det skal blive til en cremet, smørbar, grovkornet masse. Juster konsistensen med olivenolie. 
 • Del dejen i to og rul hver del ud til at rektangel på ca 40x50 cm. Fordel et tyndt lag urtesmør på hvert rektangel. Rul dernæst dejen sammen på den lange led til en stram ’roulade’, - ligesom når du laver kanelsnegle. 
 • Skær dejrullerne over på den lange led, så du har 4 lange overskårne dejstykker, hvor du tydeligt kan se striberne på langs fra urtesmørret. Sno dem sammen to og to til to aflange snoede urtebrød, hvor du gør dig umage med at lade snitfladen pege opad, så striberne ses tydeligt. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
 • Lad urtebrødene hæve ved stuetemperatur under et klæde i 40 min til dobbelt størrelse. Varm i mellemtiden ovnen op til 210 grader varmluft. Pensl brødene med æg og bag dem i den varme ovn i 20-23 min til de er gyldne og sprøde på overfladen. 
 • Køl brødene helt af på en bagerist.  
 • Tip: Brødene er fryseegnede. 

 

Den Anden Brødbog 

Med 'Den anden brødbog' af Annemette Voss Fridthjof, vil du have succes, når du går i køkkenet og ønsker lækkert brød i hverdagen.

Bogen er spækket med nemme, brugbare grundopskrifter, lette vejledninger, bageteknik og -viden samt mere end 50 opskrifter, der er baseret på let tilgængelige ingredienser, og som egner sig til en hverdag, der indeholder både groft og sødt brød.

Prøv Annemettes klassiske rugbrød, brioche burgerboller, forbagte pizzabunde, formbrød og ciabattaflutes, og få også hende yndlingsopskrifter på sprøde frøsnappere og genbrugsboller. Med det store udvalg, bliver det aldrig kedeligt at prøve noget nyt.

Bemærk, at bogen, via QR-koder, linker til til en række små, simple videoguides, så du føler dig helt tryg og sikker ved teknikkerne bag opskrifterne.

Titel: Den Anden Brødbog
Forfatter: Annemette Voss Fridthjof
Fotograf: Claudia Dons
Bestilling: Bogen kan købes hos din lokale boghandel eller bestilles online.

Opskrift: Grillet rødspætte
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grillet rødspætte med nye kartofler 

Rødspætte kan købes hele året, men der er nogen, der mener, at den er bedst i det sene forår og tidlig sommer. Og det er jo helt perfekt, for så kan den få en tur på grillen.

Læs mere
Hjemmelavede BBQ-sauce & marinader
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: BBQ-sauce & marinader  

Det er jo krydderierne og marinaderne, som giver det sidste ekstra pift til grillkødet, og med disse to opskrifter på BBQ-sauce og marinade kan du forvandle ethvert stykke kød til en kulinarisk oplevelse.

Læs mere
Opskrifter med nye kartofler
Opskrifter & råvarer
6 herlige sommeranretninger med nye kartofler 

Nye kartofler er en eftertragtet delikatesse, og lige nu ligger årets frilandskartofler klar i dagligvarebutikkerne. Her får du tips til tilberedning af de små knolde og idéer til lette, lækre sommeranretninger med kartofler.

Læs mere
Vegetaropskrift fra Camilla Skov
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstkogte nye kartofler med junigrønt 

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer den dejligste, vegetariske opskrift med sæsonens nye kartofler og hyldeblomst.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hyldeblomst som naturmedicin 

Nu blomstrer hylden med store, duftende blomsterskærme. Læs om hvordan hylden tidligere blev anvendt som folkemedicin og brugt mod både alvorlige og mindre alvorlige sygdomme som malaria, tandpine og begyndende forkølelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan tjekker du om et æg er friskt - og 20 andre interessante fakta om æg 

Kan æg fryses ned? Hvorfor lugter kogte æg? Er æg farligt for mennesker med forhøjet kolesterol? Indeholder æg vitaminer? I hvilket land spiser man flest æg? Hvad er forskellen på buræg, skrabeæg, frilandsæg og økologiske æg? Er det tilladt at holde høns i haven?

Når man tænker over det, så er æg…

Læs mere
Louisa Lorang opskrift
Opskrifter & råvarer
Louisa Lorang: Hashbrowns med pocheret æg, honning-bacon og hollandaise 

Nyd den klassiske, amerikanske morgenmadsret hashbrowns. De små gyldne, knasende kartoffelkager er den ultimative komfortmad - ikke mindst, når de serveres med med pocheret æg, honning-bacon og hollandaise. Opskriften til denne herlige ret er udarbejdet af den populære kogebogsforfatter og…

Læs mere
Opskrift: Spareribs på grillen
Opskrifter & råvarer
Amerikanske spareribs på grillen 

Ingen steder i verden har grill og barbeque så stolte traditioner og så stor kulturel betydning som i USA. Amerikanerne elsker deres ’Backyard barbeque parties’, og i nogle stater bliver BBQ dyrket så ivrigt, at der afholdes BBQ-festivaler og -konkurrencer.

Læs mere
Forår
Rabarbertid: Rabarberkompot og -tærte, -saft, -cocktail og -smoothie 

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de saftige, røde stilke fra jordbærrabarber, som er en af sæsonens første sorter.

Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og som tilbehør til isdesserter og yoghurt, såvel som til kompot til fjerkræ og ost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarbercrumble opskrift 

Ingen kager slår rabarber crumble. En skøn sommerdessert med den syrlige rabarberkompot i med den sprøde, søde crumble. Et lille strejf af kanel og de knasende mandler fuldender den uimodståelige smag, der gør rabarbercrumble til en absolut favorit blandt både børn og voksne.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Shopping
^