Skal der godt brød på julebordet, så anbefaler Annemette Voss sine snoede urtebrød. "Det er hyggeligt og sjovt at bage, og der er masser af dejlig smag af krydderurter. Det vil gøre sig super godt sammen med den fede og salte mad, man spiser til jul."

Herligt urtebrød fra Annemette Voss 

Vil man have hjemmebagt brød der dufter og smager af mere, så foreslår Annemette Voss, at man prøver hendes opskrift på et skønt brød fuld af friske urter.

"Du bliver stensikkert fan af opskriften!" siger Annemette. "De her brød føles som en lille snack i sig selv, - lidt ligesom en pizzasnegl eller en kardemommesnurre. Sådan noget brød, der falder fra hinanden pga. fyldet og som får mundvandet til at løbe, og ikke mindst egner sig helt suverænt som madbrød til f.eks. suppe eller salat."

Opskriften, som Annemette her deler, er fra hendes bog 'Den Anden Brødbog', som samler nemme, brugbare på dejligt brød.

2 urtebrød

Sværhedsgrad: middel
Hævetid: 30 + 40 min
Bagetid: 20-23 min

Dej 

 • 25 g gær
 • 2,5 dl koldt vand 
 • 1 æg, str m/l
 • 1 spsk sukker
 • 500 g hvedemel
 • 1 tsk fint salt 
 • 50 g blødt smør

Urtesmør

 • 50 g blødt smør
 • 1 stor sammenpresset håndfuld friske urter - f.eks. persille, basilikum, timian, rosmarin
 • 1 fed hvidløg
 • 25 g hasselnødder
 • 20 g revet parmesan
 • 1-2 spsk olivenolie

I øvrigt

 • 1 æg, til pensling

Sådan gør du

 • Opløs gæren i vandet. Tilsæt æg, sukker og hvedemel og ælt dejen sammen på en røremaskine med dejkrog ved lav hastighed. I starten fremstår dejen ret hård og tung i det, men bare fortsat med at lade dejen ælte, så vil den blive mere smidig og blank efter et par minutter. Tilsæt da salt og smørret i små bidder. Lad dejen ælte yderligere 3-4 min ved lav hastighed til den er helt blank og smidig og slipper skålens sider. 
 • Form dejen til en kugle og læg den til hævning i 30-40 min til dobbelt størrelse på en meldrysset bordplade under et fugtigt klæde. 
 • I mellemtiden blender du alle ingredienserne til urtesmørret sammen i en lille minihakker. Det skal blive til en cremet, smørbar, grovkornet masse. Juster konsistensen med olivenolie. 
 • Del dejen i to og rul hver del ud til at rektangel på ca 40x50 cm. Fordel et tyndt lag urtesmør på hvert rektangel. Rul dernæst dejen sammen på den lange led til en stram ’roulade’, - ligesom når du laver kanelsnegle. 
 • Skær dejrullerne over på den lange led, så du har 4 lange overskårne dejstykker, hvor du tydeligt kan se striberne på langs fra urtesmørret. Sno dem sammen to og to til to aflange snoede urtebrød, hvor du gør dig umage med at lade snitfladen pege opad, så striberne ses tydeligt. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
 • Lad urtebrødene hæve ved stuetemperatur under et klæde i 40 min til dobbelt størrelse. Varm i mellemtiden ovnen op til 210 grader varmluft. Pensl brødene med æg og bag dem i den varme ovn i 20-23 min til de er gyldne og sprøde på overfladen. 
 • Køl brødene helt af på en bagerist.  
 • Tip: Brødene er fryseegnede. 

 

Den Anden Brødbog 

Med 'Den anden brødbog' af Annemette Voss Fridthjof, vil du have succes, når du går i køkkenet og ønsker lækkert brød i hverdagen.

Bogen er spækket med nemme, brugbare grundopskrifter, lette vejledninger, bageteknik og -viden samt mere end 50 opskrifter, der er baseret på let tilgængelige ingredienser, og som egner sig til en hverdag, der indeholder både groft og sødt brød.

Prøv Annemettes klassiske rugbrød, brioche burgerboller, forbagte pizzabunde, formbrød og ciabattaflutes, og få også hende yndlingsopskrifter på sprøde frøsnappere og genbrugsboller. Med det store udvalg, bliver det aldrig kedeligt at prøve noget nyt.

Bemærk, at bogen, via QR-koder, linker til til en række små, simple videoguides, så du føler dig helt tryg og sikker ved teknikkerne bag opskrifterne.

Titel: Den Anden Brødbog
Forfatter: Annemette Voss Fridthjof
Fotograf: Claudia Dons
Bestilling: Bogen kan købes hos din lokale boghandel eller bestilles online.

Ketoboller med frø og chokolade
Opskrifter & råvarer
Ketoopskrift: Kernestykker med chokolade 

Opskriften på Jane Faerbers herlige kernestykker fra hendes bog 'LCHF - Året rundt'. Kernestykkerne er fulde af sunde frø, kerner og frø, og udarbejdet på Keto- og LCHF-kosts principper. Opskriften, der her er bragt med tilladelse fra Politikens Forlag, er super nem, og kan være en sund og lækker…

Læs mere
Sådan laver du den perfekte broccoli- og porretærte: En kombination af sprød tærtedej og friske grøntsager.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Madtærte - vegetarret med bcroccoli og porre 

Broccoli- og porretærte er en nem og lækker opskrift, perfekt til både frokostbordet og som en let middag. Med en sprød tærtedej og et fyld af friske grøntsager, kombineret med æg og ost, kan du hurtigt få sat en den dejlige tærte på bordet. Følg vores enkle trin-for-trin guide:

Læs mere
Foccacia med grøntsager og feta: Prøv Anne W. Ravns opskrift på foccacia, Madbrød med rødkål, rosenkål og broccoli
Opskrifter & råvarer
Foccacia brød i flere variationer 

Foccacia er et dejligt mættende madbrød, som fungerer perfekt til madpakker, mellemmaden og som tilbehør på middagsbordet. Her får du grundopskriften på en basisdej, der bages som bradepandebrød med den topping, du har allermest lyst til.

Læs mere
Brug butterdej til dine pølsehorn, og nyd den sprøde krumme og smørrets runde smag
Opskrifter & råvarer
Butterdejspølsehorn - Små sprøde mundfulde 

At bage pølsehorn med butterdej i stedet for almindelig dej har flere unikke fordele, der gør dem til en særlig lækker snack. Butterdej består af mange tynde lag dej og smør, hvilket giver en let og sprød tekstur, der adskiller sig fra den mere tætte og brødagtige konsistens af almindelig dej.

Med…

Læs mere
Fordærvet kød symptomer
Forbrugernyt
Mindsk risikoen for salmonella og campylobacter infektioner 

I sommervarmen er det ekstra vigtigt, at være opmærksom på, hvordan man håndterer og opbevarer sine madvarer. De sygdomsfremkaldende bakterier; salmonella og campylobacter, florerer i varmen, men følger man Sundhedsstyrelsens enkle anbefalinger, så mindskes risikoen for bakterieinfektioner…

Læs mere
Kreative jordbær opskrifter til sommeren, nye måder at nyde friske bær, fra salater til desserter
Opskrifter & råvarer
Sommeropskrifter: 4 nye måder at nyde friske jordbær på 

Sæsonen for danske jordbær er kort, så det gælder om at få mest ud af de fine bær, mens de stadig er at finde på hylderne. Hvis du kan bruge til inspiration, så kig med her, hvor vi præsenterer fire kreative, nye måder, at nyde dine friske jordbær på.

Læs mere
Opskrift: Pasta med spinat og champignon
Opskrifter & råvarer
Pastasalat med stor umami-smag 

Orker du ikke at stå i køkkenet i aften, så har vi en perfekt idé til et nemt og lækkert måltid med ingredienser, du formentligt allerede har liggende. I så fald kan sidegevinsten være, at du får ryddet ud i de 'glemte' grøntsagsrester i køleskabet - og måske også sparret lidt på madbudgettet.

Læs mere
Opskrift: Grillet rødspætte
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grillet rødspætte med nye kartofler 

Rødspætte kan købes hele året, men der er nogen, der mener, at den er bedst i det sene forår og tidlig sommer. Og det er jo helt perfekt, for så kan den få en tur på grillen.

Læs mere
Hjemmelavede BBQ-sauce & marinader
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: BBQ-sauce & marinader  

Det er jo krydderierne og marinaderne, som giver det sidste ekstra pift til grillkødet, og med disse to opskrifter på BBQ-sauce og marinade kan du forvandle ethvert stykke kød til en kulinarisk oplevelse.

Læs mere
Opskrifter med nye kartofler
Opskrifter & råvarer
6 herlige sommeranretninger med nye kartofler 

Nye kartofler er en eftertragtet delikatesse, og lige nu ligger årets frilandskartofler klar i dagligvarebutikkerne. Her får du tips til tilberedning af de små knolde og idéer til lette, lækre sommeranretninger med kartofler.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^