Ingredienser
- 1 lakseportionsstykke pr. person
- Grøntsager efter smag og behag
- Lidt olie og sojasovs
- Vand eller eventuelt vin
Tilberedning
- Laksestykket lægges på støbejernstallerken.
- Grøntsagerne lægges rundt om. F.eks. tomat, champignon, asparges eller hvad man nu har.
- En lille smule olie og soja hældes ved.
- Til sidst hældes vand eller vin ved, for at det ikke skal stege tørt.
- Det hele grilles ved indirekte varme i små 20 min.
- Undgå for høj varme når du griller fisk - max. 170 grader.
- Serveres med friskbagt baguette (se: opskrift på baguette) og kryddersmør (se: opskrift på kryddersmør) og evt. en cremet agurkesalat.
Flødedressing til agurkesalat
Ingredienser
- 1 sl piskefløde
- saften af 1/2 citron
- 2 - 3 tsk. sukker efter smag
Tilberedning
- Pisk fløden let, så den bliver tykflydende.
- Pisk sukker og citronsaft i.