Friskbagte baguetter: Enkle ingredienser, nem opskrift.

Hjemmebagte baguetter: Nem opskrift på sprøde og luftige franske brød. Perfekt til supper, salater og sandwiches.

Opskrift: Baguette 

At bage sine egne baguetter er en oplevelse, der bringer duften og smagen af det franske køkken direkte ind i dit hjem. Med kun fire enkle ingredienser kan du skabe sprøde, luftige baguetter, der passer perfekt til enhver lejlighed - hvad enten det er til en simpel suppe, en frisk salat, eller en elegant charcuteriplatte.

Denne opskrift guider dig trin for trin til at mestre kunsten at bage baguetter, så du kan nyde friskbagt brød, som om du befandt dig på en lille bager i hjertet af Frankrig.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • ½ l lunkent vand
  • 1 spsk. salt
  • 1 spsk. olie
  • Ca. 750 g hvedemel

Tilberedning

  1. Rør gæren ud i det lunkne vand.
  2. Tilsæt salt, olie og 500 g mel.
  3. Ælt dejen godt.
  4. Færdigælt den på bordet med så meget mel, at dejen til sidst hverken klistrer til hænderne eller bordet, men kun så meget mel, at dejen stadig er blød og smidig.
  5. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 45 minutter.
  6. Ælt dejen let i gennem og form den til 5 eller 6 lange brød.
  7. Læg dem på bagepladen på smurt bagepapir.
  8. Lad brødene efterhæve i 15 – 20 minutter.
  9. Pensl dem med lunkent vand, rids brødene og drys dem med lidt groft salt.
Oliventapenade med sorte oliven, kapers og persille
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Oliven tapenade 

Oliventapenade er en ældgammel delikatesse, der stammer fra Middelhavsområdet og bringer en dyb og kompleks smag til bordet. Denne opskrift forener de klassiske ingredienser: salte oliven, kapers, ansjoser og aromatiske krydderurter, som sammen skaber en intens smagsoplevelse.

Tapenade er yderst…

Læs mere
Nem opskrift på kyllingespyd med sød chili, honning og sesamfrø.
Opskrifter & råvarer
Asiatiske chili- & honningmarinerede kyllingespyd 

En nem og hurtig opskrift på de lækreste asiatisk inspirerede kyllingespyd med cherrytomater, løg, peberfrugt og kylling vendt i sød chilimarinade og sesamfrø.

Læs mere
Picnic mad: Opskrifter på lækkert brød og retter til picnicen
Opskrifter & råvarer
Picnic - Ideer og opskrifter 

Sommeren er kort, men føles meget længere hvis man - så ofte vejret tillader det - tager ud i det grønne. Få det meste ud af de lange sommeraftener, pak madkurven og tag på picnic i parken, på stranden eller i skoven. Det kræver ikke store forberedelser, slet ikke hvis du i forvejen har udstyret…

Læs mere
Hjemmelavede grissini med ost
Opskrifter & råvarer
Sprøde hjemmebagte ostestænger 

Hjemmebagte ostestænger er den perfekte snack, og disse sprøde grissini med parmesan- eller gruyere er ikke kun lækre, men også utroligt nemme at lave. De er ideelle til tapasbordet, som tilbehør til supper eller blot som en lækker snack og kan varieres med pesto eller sesamfrø, som giver dem en…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagels - Nemt og lækkert til morgenbordet og madpakken 

Bagels er alsidige små brød, der både kan nydes plain, med smør, eller som mere fyldig sandwich med fx cream cheese og pålæg, hvilket gør den helt perfekt som en del af morgenmaden, madpakken og som en hurtig snack på farten. Her deler Karolines Køkken opskriften på skønne bagels med et fint twist…

Læs mere
Snegle med blåbær er den perfekte snack på en regnfuld dag.
Opskrifter & råvarer
Blåbærsnegle - Stor smag med sæsonens bær 

Der er intet som lune snegle med blåbær på en våd og overskyet sommerdag. Og sæsonens fine, små bær er helt perfekte til såvel tærter og kager, selvom de lune snegle med blåbær er vores absolutte favorit.

Læs mere
Scones opskrift: Bag skønne og luftige scones på kun 30 minutter. Perfekt til britisk afternoon tea.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrift på klassisk laksesandwich med røget laks og cremet flødeost med frisk basilikum.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Laksesandwich 

Med en lækker laksesandwich kan frokosten blive til en kulinarisk oplevelse. Den klassiske kombination af røget laks og cremet flødeost får et friskt løft med basilikum og friskkværnet sort peber. Serveret på sprøde grovboller eller rugbrød, så får hver bid optimal smag og tekstur.

Læs mere
Sesamboller til både burgere og sandwich.
Opskrifter & råvarer
Sesamboller til burger og sandwich 

Sesamboller er den perfekte allround bolle, ideel til både burger og sandwich. Disse luftige og lækre boller er nemme og hurtige at lave og passer perfekt til picnicen eller som en del af madpakken. Med en sprød sesamtop og blød krumme er de også perfekte til en hjemmelavet sandwich eller burger.

Læs mere
Ketoboller med frø og chokolade
Opskrifter & råvarer
Ketoopskrift: Kernestykker med chokolade 

Opskriften på Jane Faerbers herlige kernestykker fra hendes bog 'LCHF - Året rundt'. Kernestykkerne er fulde af sunde frø, kerner og frø, og udarbejdet på Keto- og LCHF-kosts principper. Opskriften, der her er bragt med tilladelse fra Politikens Forlag, er super nem, og kan være en sund og lækker…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Shopping
^