Idéer til fejring af Store Bagedag
Måske står bagning af familiens yndlings brød eller kager højst på ønskelisten, men man kan også lade sig inspirere af andre kulturers traditionelle bagværk, lære nye teknikker eller afprøve nye opskrifter. Efter indsatsen i køkkenet, så er kronen på værket naturligvis et veldækket te- og kaffebord, så man kan smage på lækkerierne.
- Bag med familien: Læg op til at aktiviteterne foregår i et stille og roligt tempo, så der skabes en dejlig stemning med plads til hyggesnak og små pauser.
- Bagning med børn: Børnene kan lære om råvarerne og mål/vægt, ligesom de vil opleve glæde og stolthed ved at have del i brødbagningen.
- Bagekonkurrence: Arranger en bagekonkurrence med venner eller kolleger, hvor alle kan vise deres færdigheder.
- Del opskrifter: Udveksl dine yndlingsopskrifter med familie og venner.
- Støt en god sag: Bag kager og sælg dem med henblik på at indsamle penge til en velgørende organisation.
Tips
- Ud over at være en hyggelig fællesoplevelse, så kan der også bages i portioner, så man har til flere dage eller til at fryse ned, og derved spare lidt på husholdningsbudgettet.
- Ved selv at bage er der god mulighed for at få mere fuldkorn i brødet, og når det kommer til kager, så det er muligt at tage udgangspunkt i sæsonens råvarer, frugt og grøntsager. Prøv fx en gulerodskage, æblekage, pæretærte eller måske en græskarkage.
- Efterårsferien kaldtes tidligere for kartoffelferie, så hvorfor ikke prøve at bage med kartofler? Det er billigt, sundt og velsmagende!
- For nogle er det at bage ren meditation og afslapning, mens andre kan føle, at det ikke er helt så let at overgive sig til freden og roen. Prøv at sætte lidt behageligt musik på og mærk, hvordan det kan ændre en småstresset stemning.
- Og husk de gyldne regler om, at finde ingredienserne frem inden I går gang; det gør det hele meget nemmere. Sørg for at alt er klar: ovn, bagepapir og evt. forme samt rigeligt med viskestykker. Læs opskriften godt igennem først, så overblikket er til stede.
- Hvis dejen skal æltes, så und dig selv og brødet at ælte længe og grundigt. Resultatet bliver langt bedre.