Med en blød, luftig dej og et fyld af æbler, der er vendt i sukker og kanel, får du en kage, der både er sprød på toppen og saftig indeni. En kagen der er oplagt til en hyggelig eftermiddagskaffe eller som en dessert, der serveres lun med en klat kold creme fraiche ved siden af.
Ingredienser
- 150 g smør - eller hvis mælkefri 1 1/2 dl. flydende becel
- 3 dl sukker
- 3 æg
- 6 dl hvedemel
- 2 1/4 tsk bagepulver
- 2 1/4 dl mælk - eller hvis mælkefri 2 1/4 dl vand
Samt til æblefyld
- 6 æbler
- 4 ½ spsk sukker
- 1 spsk stødt kanel
Opskrift
- Rør alle ingridienser grundigt sammen
- Vask æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i både
- Vend dem i sukker og kanel
- Vend 1/3 af æblerne i dejen
- Hæld dejen i en smurt, rapsstrøet springform - 22 cm i diameter
- Læg de sidste æblestykker på kagen
- Bages i ca 45 minutter i forvarmet ovn 180 grader