16 stk.
Ingredienser:
- 350 g hvedemel
- 125 g smør
- 50 g gær
- 1 ½ dl mælk
- 1 æg
- ½ tsk salt
- 1 spsk sukker
Sådan gør du:
- Hak smør og mel sammen til en grynet masse
- Rør gæren ud med lidt af den lune mælk og hæld det i et bagefad sammen med resten af mælken
- Pisk æg sammen med salt og sukker og kom det i
- Rør dejen til den er glat og smidig
- Lad den hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse
- Ælt dejen igennem, rul den ud og skær den i 16 stykker
- Læg 1 spsk vaniljecreme (se opskriften herunder) på hvert stykke og fold dejen sammen om stykket
- Tryk kanterne til og sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade beklædt med bagepapir
- Nu skal bollerne efterhæve til dobbelt størrelse
- Bollerne pensles med vand og bages på næstnederst rille i en forvarmet ovn ved 225 C i ca. 20 minutter
Ingredienser til vaniljecreme:
- 1 æg
- 2 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 tsk maizena
- 2 ½ dl mælk
- 1 dl smuttede, hakkede mandler
Sådan tilbereder du fyldet:
- Æg, sukker og vaniljesukker piskes sammen og maizena tilføjes til æggemassen
- Mælken varmes til kogepunktet og hældes, under omrøring, op i skålen med æggemassen
- Herefter hældes det hele tilbage i gryden og opvarmes til kogepunktet, mens der piskes
- Rør mandlerne i og afkøl cremen
De færdigbagte fastelavnsboller afkøles på rist inden halveres, fyldes med flødeskum og dekoreres med glasur eller flormelis.
Tip: Rør evt. hindbærsyltetøj eller nougatcreme i flødeskummet.