Fair trade uge 2011

Fair trade uge 2011 

I uge 9 afvikles den officielle fairtrade uge i Danmark. Her fejres den populære mærkningsordning, som aktivt støtter verdens fattigste bønder med en fair handel og pris. Det sker via spændende arrangementer og events som afholdes i hele landet ...

Titel: Fair Food
Forlag: <link https: www.saxo.com dk publisher _blank>Gyldendal
Bestilling: <link https: www.saxo.com dk item _blank> Her kan du bestille Fair Food

Fairtrade uge
I uge 9 afvikles den officielle fairtrade uge i Danmark. Her fejres den populære mærkningsordning, som aktivt støtter verdens fattigste bønder med en fair handel og pris. Det sker via spændende arrangementer og events som afholdes i hele landet. Tjek ind på <link https: www.fairtrade-maerket.dk _blank>Fairtrademærket.dk og se hvor du får en fair oplevelse.

Fairfood
Vil du gerne have inspiration til fairtrade i køkkenet, så kan vi varmt anbefale kogebogen Fairtrade, hvor ti af landets bedste kokke bidrager med opskrifter baseret på nogle af de råvarer, der er i handelen med Fairtrademærket.
Det er en fornem samling af lækre retter fra det moderne, søde køkken – fra Bananshake med mælkeis og kaffesirup over Rørsukker-panna cotta med figner til Mangobaba med vaniljerom.

Bogen handler om Fairtrade, om råvarernes oprindelse, dyrkning m.m. De ti kokke har udviklet en stribe opskrifter og de fortæller desuden hver især om glæden ved den råvare, som de præsenterer. Alt er smukt illustreret med opskriftsfotos af Lars Ranek samt stemningsbilleder fra nogle af de lande, som de Fairtrade-mærkede varer stammer fra. Bogen er naturligvis udført i miljørigtige materialer.

Her følger opskriften fra bogen på skønne brownies:

Brownies
10 stk.
Ingredienser:
● 270 g valnødder
● 250 g mørk chokolade, 66 %
● 215 g usaltet smør
● 4 æg
● 80 g mandelmel
● 230 g sukker
● 80 g hvedemel
● 1 tsk. natron

Fremgangsmåde
● Beklæd en brownieform med et stykke bagepapir og stil den til side.
● Hak valnødderne groft.
● Smelt hakket chokolade og smør i en lille kasserolle over svag varme. Det skal lige akkurat være smeltet.
● Pisk æg, mandelmel og sukker sammen i en anden skål. Tilsæt den smeltede chokolade.
● Sigt hvedemel og natron i en skål. Sigt det endnu en gang over chokoladeblandingen.
● Tilsæt valnødderne, og bland det hele sammen.
● Hæld dejen i brownieformen, og bag den i midten af ovnen i 20-25 minutter ved 180 grader.
● Tag kagen ud, og lad den køle af i formen i ca. 15 minutter, før den tages ud af formen.
● Skær kagen ud i mindre stykker, når den er helt afkølet.
● Server med vaniljeis og hindbærkompot

Opskrifter og indlæg af: Morten Borup, Trine Hahnemann, Morten Heiberg, Thomas Herman, Anita Klemensen, Katrine Klinken, Claus Meyer, Jakob de Neergaard, Thomas Parry, Lars Scheel

Links ..:
• <link https: www.saxo.com dk item _blank> Her kan du bestille bogen Fair Food

Opskrifter & råvarer
3 favoritter med asparges 

Med asparges er mulighederne mange. Asparges kan serveres med vinaigrette sauce, hakkede æg og kapers, eller ganske enkelt med lidt god olivenolie, citron og friskhøvlet parmesan på toppen. Og så man man jo også lægge asparges viklet i røget bacon på havegrillen ...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hollandaise sauce - Perfekt til sæsonens grønne og hvide asparges  

En hjemmelavet hollandaise sauce er skøn til både fisk og skaldyr, kylling - og ikke mindst til asparges. Hollandaise minder om bearnaisesauce, men indeholder ikke estragon og persille. Saucen er bedst, hvis den tilberedes umiddelbart før serveringen, da den ikke kan opvarmes uden at skille.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grønne asparges - Tilberedning & opskrifter 

Hvordan ser en god asparges ud? Skal asparges skrælles? Skal de træede ender skæres eller brækkes af? Kan grønne asparges spises rå?

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem opskrift: Bløde, fudgy brownies med stor chokoladesmag 

Forestil dig duften af nybagte brownies, der fylder hele køkkenet, og den fyldige chokoladesmag og bløde, fudgy konsistens, der bare smelter i munden. Heldigvis er de små chokoladefirkanter også super nemme at bage, hvilket gør dem til en klar favorit både blandt den erfarne såvel som knap så…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Focacciabrød med rosmarin - Nem opskrift! 

Focacciabrødet stammer fra den solrige region Ligurien i Italien og har været en del af den italienske madkultur i århundreder. Oprindeligt blev brødet bagt i landsbyens fællesovn, og det blev hurtigt populært for sin lækre smag. Den klassiske focaccia har siden udviklet sig til at inkludere…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagels - Nemt og lækkert til morgenbordet og madpakken 

Bagels er alsidige små brød, der både kan nydes plain, med smør, eller som mere fyldig sandwich med fx cream cheese og pålæg, hvilket gør den helt perfekt som en del af morgenmaden, madpakken og som en hurtig snack på farten. Her deler Karolines Køkken opskriften på skønne bagels med et fint twist…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Surdej: Få gang i surdejen med Claus Meyers surdejsmetode 

I stedet for at benytte færdiglavet gær som hævemiddel til dine brød, kan du fremstille og bruge din egen surdej. Brød bagt på surdej har en lækker og let syrlig smag, hvilket gør surdejsbrød til fremragende madbrød. Bagning med surdej kræver ganske vist mere tid end traditionel bagning, men…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hapsere med grillede forårsløg 

Skønne små mundfulde af parmaskinke rullet om grillet forårsløg og rygeost. Lækre til brunch såvel som appetizers til grill eller picnic.

Læs mere
Camilla Plums opskrift på de allerbedste fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum: Fiskefrikadeller og hjemmerørt remoulade 

Skal der fisk på frokostbordet, så kan vi varmt anbefale Camilla Plums opskrift på fiskefrikadeller og den lækreste hjemmerørte remoulade. Opskriften byder på en lidt anden ingrediens-sammensætning end man traditionelt anvender i fiskefrikadellefars.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift på italiensk bruschetta con cannellini e olio nuovo 

Bruschetta er en klassisk italiensk forret, der stammer fra det centrale Italien, særligt regionen Toscana. Denne enkle, men smagfulde ret har sine rødder i bondetraditioner, hvor brød blev genbrugt ved at riste det og gnide det med hvidløg og olie for at give det nyt liv. Det er en perfekt måde at…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Shopping
^