Bønnesalat med ristede auberginer
- 75g kidney- eller limabønner
- 2 laurbærblade
- 1 aubergine
- ½ hakket løg
- 2 spsk olie
- 1 hvidløg
- 1 spsk citronsaft
- Salt og peber fra kværn
Barbeque-kylling
- 1 hel kylling (1200g)
- 1½ dl ketchup
- 1 tsk olie
- 3 fed hvidløg
- Knivspids chilipulver
- 1 spsk honning
- Salt
- 300 gr. gulerødder
Sådan gør du:
Bønnesalat med ristede auberginer
Læg bønnerne i blød natten over. Skylles herefter og koges i nyt vand i ca. 45 min. med laurbærblade og salt.
Skær auberginen igennem på langs og drys salt over. Lad salt trække væden ud i ½ time. Skyl saltet helt af og skær auberginen i små mundrette stykker. Varm olien op og sauter auberginerne til de er gyldne. Til aller sidst sauteres et presset fed hvidløg med. Vend bønner og aubergine sammen og krydder med salt, peber og citronsaft.
Barbeque-kylling
Pil skindet af kyllingen og skær den i 4 stykker (det kan godt betale sig at købe økologiske kyllinger – der er meget mere smag og kraft og lang mere mæthed for pengene). Finhak løget og sauter det i olien til det er glasklart i farven, til sidst tilsættes et presset fed hvidløg, chili/ paprika/ cayennepeber efter smag – lad det brænde af et minuts tid. Tilsæt ketchup, honning og salt og lad det simre godt sammen. Smør det på kyllingen og steg den i ovnen ved 220C. Server 270g. Spis gulerødderne til, dyp dem evt. i barbequesaucen.
Tilberedningstid: 1:15.
4970 kJ/ 1183 kcal.