Ingredienser
- 2 kg bær, friske eller fronse
- 1 l vand
- Saft af 1 økologisk citron
- 1 kg sukker eller 10-12 spsk sødemiddel, fx Hermesetas Liquid
Sådan gør du
- Skyl bærrene og kom dem i en rummelig gryde.
- Tilsæt citronjuice og sukker eller sødemiddel. Vi lavede saft og marmelade, og erstattede sukker med flydende Hermesetas. Resultatet var overraskende godt.
- Tilsæt vand og bringen blandingen i kog.
- Læg låg på og lad bærmassen simre i en halv time.
- Hæld massen gennem en almindelig si, og derefter evt. gennem en trådsi foret med et stykke tynt lærred, hvis du ønsker en helt klar saft.
- Hæld bærmosen i patentglas skyllet i atamon.
- Hæld saften tilbage i gryden og lad den koge til den er helt klar og afskum jævnligt.
- Hæld saften på rengjorte flasker skyllet i atamon.
- Lad saften og bærmosen køle af, luk beholderne tæt og opbevar dem køligt.
Tips
- Den frasiet bærmasse er skøn som marmelade, i kager og tærter med bær, og helt genial i yoghurten.