De er nemme at tilberede og kan fx nydes som tilbehør til lammefrikadeller og linsesalat med tomat, men er også lækre at dyppe i hjemmelavet guacamole.
Gulerødder med timian
4 gulerødder
- olie
- 1 tsk timian
- salt og peber fra kværn
Sådan gør du
- Skræl gulerødderne og skær dem i stave på størrelse med store pommes frittes.
- Steg stavene i små portioner i rigelig olie i en pande sammen med timian i ca. 5-6 minutter til stykkerne er let sprøde.
- Læg gulerødderne til afdrypning
- Herefter smages de til med salt og peber
Krydrede pastinakstave
- 4 store pastinakker
- olie
- 1 knivspids sukker
- 1/2 tsk salt
- 1/4 tsk stødt ingefær
- 1/4 tsk stødt koriander
Sådan gør du
- Skræl pastinakker og skær dem i stave på størrelse med store pommes frittes.
- Steg stavene i små portioner i rigelig olie i en pande i ca. 5-6 minutter til stykkerne er gyldne og let sprøde.
- Læg pastinakkerne til afdrypning
- Bland krydderierne og vend de stegte pastinakker heri